Wednesday, January 14, 2009

The Simple Life - Home Sweet Home!

Ruang Tamu

Bilik Tidur


Bilik Air


Dapur




Bless this house, O Lord we pray,
Make it safe by night and day . . .

Bless these walls so firm and stout,
Keeping want and trouble out . . .

Bless the roof and chimneys tall,
Let thy peace lie overall . . .

Bless these windows shining bright,
Letting in God's Heavenly light. . .

Bless the folk who dwell within,
Keep them pure and free from sin . . .

Bless us all that we may be,
Fit O Lord to dwell with thee . . .






8 comments:

iso said...

Nice2.. bila nk start kumpul pinggan mangkuk? :D

sumpit said...

hahahahahahahha
tak lama lg tu...
dah dok UK, wajib tu :D

Lia Sakinah said...

Nice & sweet house u have there Noris... umah tu mmg fully furnished or noris beli sndiri perabot2 tu?

iso tanye psl pinggan mangkuk tu sbb nk kirim bwk balik msia besok tuh...hehehehe

PuteriSatu said...

ok la tuh...rumahku syurga ku kan...a'a baru nak tanya..memang ful furnished ke atau beli sendiri perabot tu...

Mummy HnH@arnie said...

Nice & cantek lah ur house!

Mesti bersemangat nak cooking slalu (plus study too)... :)

Oyis said...

iso:
aik, kita 3-month report pon belom buat lg, dah cerita psl pinggan mangkuk... kena re-prioritize nih iso nih... :P

sumpit:
i dunno. buat masa ni x terasa lg nak collect, but semua yg dah lebih lama duduk pd aku ckp, dont worry, nnt dah 3rd year akan terasa nak mengumpul2 semua tu... ye ke? tp umah kecik la, x de storage space pon kalo aku beli byk2

lia & puteri satu:
thanks, umah mmg kecik, tp alhmdulillah cukup utk menampung kami 3 beranak... umah tu fully furnished, tp jgn tertipu, byk gak duit nak kena kuar in the beginning, sbb kita dtg msia kan mana bwk apa2 sgt... dari pinggan mangkuk (yg murah, bkn yg mahal cam yg iso suggest), cadar, duvet, bantal, jug air, sudu, senduk, bekas2 tupperware, tong sampah, hanger, bla2 benda2 yg x perasan yg kita take for granted ni sgt2 mkn duit.

plus umah ni walau fully furnished, tp yg asas aje. yg mcm tv, desk, almari baju tambahan, toaster, microwave, freezer EBM aisyah tu, kita mmg beli sendiri :)

mummy h&h:
kat sini bole tahan rajin la nak masak. for one thing, mmg kalo x masak, maka x dpt la nak mkn (coz xde kedai2 yg bole gi beli lauk cam kat msia tu kan? huhu). also, kalo dah masak, wap panas dari masak2 tu membuatkan dapur jadi bilik yg paling suam dlm rumah, so x le sejuk sgt berbanding ngan kalo duduk saje2 dpn tv. hehe..

ooo kat umah x study. kita duk opis from 11-7 pm utk tujuan itu... sunday - thursday.. hehe.. jumaat and sabtu off, sbb jumaat hubs nak solat jumaat, sabtu hari bersama keluarga n cuci rumah etc.

chefadh said...

hehehe..but kak is, kalau masak, wap2 tu bukan setakat memanaskan rumah, also mewapkan rumah dengan aroma2 melayu...ahaks!

Oyis said...

che fadh:
tu la... masuk rumah je bau kari
apa leh wat