Sunday, January 11, 2009

Finally We Have Plans!

Ironic sungguh. Lps aku nyer entry yg aku bosan di Plymouth, tetiba mlm tu kami ada plan (shocked!).

Yup, kami pergi bowling.

It wasn’t planned or anything, kami pergi aje last minute. Aku yg pd ketika itu tgh kat opis lewat ptg, first day back after a while staying at home during the holidays, called Hubs, saja tany khabar and dia suruh balik sbb Aisyah nangis 2 jam sedih sbb cari aku. Asyik nak tgk luar tingkap je. Sedih wooo… Aku rasa dia sudah develop itu separation anxiety la. Not a pleasant phase, I read.

And then member aku si Shue ajak main bowling pkl 7.30 ptg. Confirm kan ngan Hubs, terus kata OK. Aku apa lagi, terus balik umah. Mmg saja cari excuse aje nak balik dah, sbb dgn Aisyah menangis nyer, dgn invitation to bowl nyer, mana bole pikir dah keh keh keh…

Kami pergi terkocoh2 dgn taxi ke Ten Pin Bowling Alley. Ok la bowling alley dia, dlm tempat mcm arked tau. Ada tempat game, snooker, etc, tp asing2 la. Kat sini background music dia x de, x mcm kat Msia, bingit.

Dpt la kami kenal2 dgn lebih ramai lg warga Melayu and Indonesia di Plymouth ni. Cuma x sempat nk mingle sgt, sbb Aisyah moody. Ramai yg offer nk pegang, semua dia x nak. Nangis aje, nak ibu. Terpaksa gilir2 ngan Hubs pegang dia n then bowl. Aku ngan Hubs mmg suka main bowling (walau x terror). Terlupa plak lain dulu, lain skrg. Hehe… ingat masa awal2 kawen plak aku nih. Btw, this is not an excuse kpd score aku teruk itu. Buat malu je.. Gile lama x main… teringat geng bowling fakulti… huhu.. Miss u guys!

Overall, best la main… jgn diorg dah serik ajak kami lg dah laaa….

Muka aku begitu bersinar sekali sbb bowling alley tu blasted dia punya heater sampai max kot. Habis cair mekap2 eden. Pas tu mmg la sesuai utk buat budak2 kecik cam Aisyah gelisah, sbb panas!












1 comment:

keindahanalam said...

heehe tak serik..nanti kitaorg ajak lagi ye.... :-P