Wednesday, January 21, 2009

Aisyah Sudah 7 Bulan!


... dan dah pandai mintak adik! Erk?!

(kata org2 tua ler, bila dah pandai isap ibu jari kaki tuh, minta adik la tu).


Hai... dah ready nak jadi Kak Long ke Aisyah? hik hik....




9 comments:

dLyn aZmi said...

hehe si maknye tu dh ready ke nak tmbh sorg lg? :P

Mummy HnH@arnie said...

hahahaha...

lawak laa kan cakap2 org tua2 nie..

tapi, kalau kiter nmpk si Humaira hisap/geget ibu jari kaki dier, sure cepat2 nak remove kan... hahaha... nmpknya, diriku terpedaya jugak laa dgn cakap-cakapan itu... :p

MRM said...

Rasanya semua baby so called akan nak adik sebab anak2 buah kita pun hisap jari kaki masa kecil. Maybe because diaorg lonely or tak ada kawan seumur untuk 'bermain', ek. It's like a baby language which says "I want to have a friend to play with" :D

OR...that's the only 'toy' which is available 24/7, something that they can reach for anytime that they like. Kalau toy yang kita beli tu, kena tunggu belas ikhsan adult untuk pass kat dia.

So hmmm, boleh buat kajian tu, bila dia hisap jari kaki, apa yang baby tu nak sebenarnya, toy? adik? 'I'm bored'? hungry? etc? :D

MRM said...

Btw I saw a strand of hair dekat kaki yang dia hisap tu. I hope it didn't get into her stomach! :(

yzmahoney said...

sungguh tajam mate mas.. heheh

Jia said...

noris..cepatnye masa berlalu..tup tup..dah 7 months aisyah..dah jd ank dara dah nie..keke..nway..auntie jia doakan baby aisyah smg mmbesar ngan sihat ek..nanti leh kawan ngan baby aqil..hee..

Oyis said...

k dlyn:
hahaha... ntah la.. sbb hari tu c-sec mungkin kena rehat lama sket kot...

mummy h&h:
tu la, mungkin tu hasil observation org dulu2

mrm:
mungkin jg lonely, bored atau pon dia nak toy. tp kita rasa budak2 bila pandai isap jari kaki probably dah umur 5 bulan ke atas kot, so biologically, by that time, badan ibu pon sudah tuned balik cycle nya, so mmg la kalo xde precaution akan pregnant lg. pas tu salah kan anak dia hehhe...walhal mmg dah sampai masanya utk subur kembali :P

rasa kita la

yzma:
mmg tajam mata si mas. ntah la, rambut kita asyik gugur merata. awak jd cam tu x post-natal? mmg sepatutnya kan, sbb hormone etc. btw, kalo mata korg tajam lg, sbnarnya nampak 'isi' pampers aisyah di birai2 seluar tu... hehe... sapa2 yg tgh mkn dpn laptop, ampuuunnn...

jia:
tu la, cpt sgt masa berlalu, esp lately. balik uni aje, tgk mcm2 benda baru cik mek tu bole buat. kita doakan aqil jg membesar ngan sihat... amiin... aqil dah bole berguling ke?

sumpit said...

hah!
aku tgh mkn ni kat laptop ni.
tp takde effect pon. :D

Oyis said...

sumpit:
i had u i mind masa wat komen td. honest!