Thursday, April 22, 2010

The Price of Spring


Spring is here and it is beautiful, BUT...

I am still feeling under the weather, not a 100% fit, hence x masuk2 gak la lab today. I dunno, I just feel it is so selfish to go to the lab when you know full well you're carrying germs with you. Kesian mereka yg pulun nak siapkan writing tesis, x psl2 selesema gak diorg nnt...

Got an email drpd Sv tanya apa cerrr dgn my article yg patutnya kena submit esok? X tau nak jawab apa sebab x dpt nak produce apa. Hampa... Nasib sempat calling2 Che Fadh and dia kasi peransang n smgt, makanya x la rasa depress sgt...

At least I am feeling better now even if still not lab material...

BUT...

Sat ni nmpk mata si Aisyah mcm jadi pinkish and watery sket. Is it Conjuctivitis? Sakit mata kah? Aduh... that is highly contagious, so apakah lps ni kena stay umah lg seminggu? Hrp2 just allergy to pollen, but who knows?

Tu lah dia harga musim spring yg terkenal sbg musim yg paling menarik ini. Tolong doakan agar kesihatan kami skeluarga terpelihara ye. At this mo, aku mcm x berapa bermaya dah ... It feels like one after another...

Oh Tuhan, sesungguhnya sakit itu penghapus dosa, maka ampun kan la dosa Hamba Mu ni... Astaghfiullah al azim... berikan lah kami sekeluarga kesihatan yg berpjgan, jauhkan la kami drpd penyakit berjangkit, dan kurniakan lah aku kekuatan dan kesabaran utk menghadapi segalanya...




3 comments:

isabelle said...

well, we cant predict kan? this minute we r okay, the other tau2 sakit.
get well soon ya.have a good rest during the weekend. love to aisyah comel.

sumpit said...

betol. aku pon spring summer muka naik biji2 kecik, geram betol.

kat malaysia, xde lak prob camtu, padahal panas sepanjang tahun...

Nida said...

Semoga cepat sembuh.. kat sini tengah autumn... tak suka bila nak masuk musim sejuk ni