Friday, April 2, 2010

My Life On the Other Side of The World :)

Dah seminggu lebih kitaorg berada di Msia tanahair terchenta nih. Masih ada about a week plus before kitaorg fly back to Plymouth negara org itu huhu... So far spjg kat sini x teringat sgt how things are back home (Plymouth is our home la for the time being kan?), cuma sesekali terpikir jg like, eh what time is it now over there? or I wonder if anyone misses my being away from work? or SV aku ada carik aku x? or sapa la ganti shift aku ni spjg aku x dak dsb nya.

So satni bila bukak kejap online statement daripada bank, rasa agak pelik to see how things are going just fine seolahnya aku and family still living there aje. Duit elaun dah masuk, tp telah kluar dgn sendirinya (standing order), pergi utk byr sewa rumah kat agent, tolak duit byr bil mobile phone, tolak duit SKY, tolak duit internet, tolak duit home insurance dan macam2 lg so jgn budget kitaorg balik kayo la sbb duit x berusik. Fitnah semata2 okeh . Hmm.. semua berjalan spt biasa cuma tinggal x de record org withdraw kat ATM or swipe kad debit je spt slalunya (nasib baik la kan, kalo ada sapa plak yg guna hohoh?)

Pastu bila bukak email university pon sama je alkisahnya. Things go on as they should be. Email me-war2 kan courses for postgraduate students every other day dpt, Monday Mail Out from the International Office never fails to reach my Inbox, dan peringatan buku overdue ku drpd library jua sudah menunjukkan balance yg semakin hari semakin increasing *ketuk dahi sendiri sbb malas pulangkan buku before we left -- dan jg malas renew online*

Sesekali ada jgk teringat psl kerja. Wah... ini lah paling lama aku x sentuh kerja semenjak bergelar student PhD nih. Berdebar jg rasanya, tp mood dan masa mcm x de la nak start bukak coding. Hmm.. apa nak jadi ni.

Dalam duk merasa diri kat sini adalah stagnant, dpt email drpd faculty psl newsletter terbaru - yg mengandungi artikel psl aku dan kemajuan penyelidikan aku dalam bahagian Student Profile (page 9 - 10) dua muka tu, gila glamour sungguh!. So rasa mcm happy la sket altho hakikatnya, ni adalah kerja last month, and sejak almost 2 minggu lps x de progress yg membanggakan pon hehee....




X pe la. At least penjadi peringatan bahawa bawak2 beringat la Oyis, holiday mu hampir habis weih!



6 comments:

Ammi Sara said...

enjoy it while u can dear oyis. balik plymouth pulun la balik, hehe..congrats 2 ur family n krm slm semua ye..lama tak jumpa ur mum. also kisses for aishah :*

isabelle said...

weh, bila nak jumpa nih? wkend ni i balik endau.
kang tup tup tup...u balik plymouth, abis citer.

Liyana said...

Enjoy every second of of it! Selamat kembali ke alam nyata. ( I sendiri pun tak sure yg mana satu alam nyata - Stockholm life, or bila balik Msia :)

ummiluqman said...

meriah betul majlis wedding. alhamdulillah Aisyah dah sihat.. enjoy every moment in Malaya ok.. take care

sumpit said...

my little kampung girl dah remove ke?

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm Oyis..

meriah betul majlis khwn..
Aisyah dah sihat..alhamdulillah..