Wednesday, April 14, 2010

Friends Colour My Life :)

Alhamdulillah, sempat siap satu abstrak yg tertangguh ni. Dah email kat SV mintak dia check. Oleh itu, bole reward diri dgn memblog kejap hehe.

X tau nak tulis apa sgt, tp kepala pon ada sket pusing sbb x cukup tido kot. Si Aisyah dah beberapa mlm ni mmg excellent, masuk tido awal, tp by midnight asyik terjaga2 sbb batuk kong kong. Biasa la, budak2 kalo batuk kan bunyi dia mcm nak muntah dlm tido, so apalagi, si Ibu la yg cpt2 kena bingkas bgn dan usap2 belakang dia or tinggi kan kepala dia. Nak lg bagus kalo dah start merengek tu kena la dukung. Bukan sekali, dua, tp kdg2 sampai 3, 4 kali kena bgn. Dah sedia maklum, tu la namanya dah jadi parents, tp nya tang tu jgk la yg buat badan lemau2 je walau pon hakikatnya jetlag dah lama habis. Tolong la doa2 kan biar batuk Aisyah tu cpt baik ye. Susah jg kalo melarat2, satu household la jadinya x cukup tido.

Ok kerana x de idea, nak post gmbr2 semasa kat Msia la. Ni dah agak long due, member2 se-geng pon dah sound2 suh cpt la tag kat FB. Sorry la ek korg, masa mmg x de byk sgt skang ni. Gmbr2 ni ikut chronicles yeh:



[1] Gathering Tutorians.
Ni buat kat umah Yzma. Buatnya ala kadar je, and very intimate so tu yg x ramai mana yg dijemput tu. Xpe, lain kali kita wat besar2an lg bole ajak semua geng tutorians ye. Yg hadir hari tu selain Yzma and anak2 nya Rayyan & Hadif ialah Mas & Azrin, Lia & Afez serta anak2 mereka Qystina and Uqayl, then Jia & Kamil serta anak diorg Aqil, and last but not least aku, Hubs and Aisyah. Gempaks sgt sesi bergosip tu, altho I wish it could have been longer la kan. Rumah si Yzma ni mmg dah mcm nursery dah pon, so budak2 mmg enjoy habis la bermain swing and slide segala mak nenek kat situ (all the more time utk adults bergosip mosip haha). Thanks Yzma for hosting such a wonderful get together. Nanti2 harus buat lg okeh?














[2] Makan2 Umah Kak Anis
My bestest cousin ni insisted jgk gi umah dia, dah la jauh di D**ai Alam sana nun. Tp sbb bestest cousin punya psl, ku gagahi jua hehehe. Mmg x mengecewakan sbb lama x jumpa. Thanks Kak Anis for the Mee Goreng Mamak (alamak kantoi x masak :P). Anyway, merasa la jua daku mee kuning sbb nya kat UK ni x de jual dan mmg balik baru ni x dak masa nak mkn mamak huhu. Skali lg I wished ada masa yg lebih lama dgn beliau, sbb nya x dan nak bercerita apa tau2 dah pkl 10 mlm lebih, dah kena balik. Plus I was coming down with flu-like symptoms dah masa ni, rasanya sbb exhausted and mlm2 bgn jaga Aisyah yg jetlagged masa tu. But trimas skali lg.




[3] Makan Sakan dgn Sifoo Sake
Hok ni lg dahsyat, makan 4 org tp order mcm 6 org. Masa ni makan dkt Yankies Hut Bangi. Tgh2 hujan pon kerana mung bro, haku sanggup heret laki and anok deh. Hehehe... Best2 mknannya. Lama x pekena ikan siakap, tomyam, sotong celup tepung, kailan ikan masin, sup ekor, cendawan goreng, air tembikai dan mcm2 lg psl main order aje ikut tubik kot mulut... em emmm... x leh cerita lebih2 kang meleleh air liur dlm lab ni. But yes, thanks for sanggup juga jumpa kitaorg, eventho sgt2 la last minute, and kitaorg request masa yg agak ridiculous, yakni pkl 6.30 ptg (mula2 pkl 5 ptg, pastu makin postpone, makin postpone, kes jam la, redah hujan la, tunggu lama kat klinik la). Sabar je Sifoo tunggu. Org wise x marah2 selalu kan, hehe …






[4] Blind Date dgn Isabelle
Ni pertama kali jumpa Isabelle the blogger glamer itu. X sangka tau dia sanggup turun Bangi semata2 dari Shah Alam. Wow! Mulanya plan nak mkn2 kat kedai gitu, but since our flight dah esok pagi (kes tunda, tunda, tunda blind date kitaorg nih), skali tau2 mmg short of time dah, last2 aku ajak diorg dtg rumah aje la. Pleasant and peramah sgt org nya. Very the beautiful oneeeee.... Best betul ada member mcm ni, baru jumpa tp terus bole klik. Hehehe... Smg ukhuwwah kita berpanjangan tau Is, I cherish this friendship!









[5] Reunion dgn Sheera
Pada mlm yg sama gak aku ajak si Sheera & Abg Iwan dtg umah. Sblm tu dah jumpa masa kenduri, tp x puas la belom abis cerita ceriti lg. Ni pon kalo ikutkan x dpt bercerita apa pon sgt, tp x pe la, asal dpt jg tgk anak diorg si Dzharif hencem itu. Masa nak fly dulu diorg baru nak kawen, (aku missed kenduri diorg), skang dah besar dah pon si Dhzarif tu. So mmg happy la bila bole jumpa member baik daripada zaman degree ni. Bkn senang nak maintain friendship bertahun2 ni ye dok? Tp diorg mmg top kelassss friends la (laki bini), siap bawak kek Secret Recipe besar gile lagi (aku mintak KFC Bucket je hehe. Lain kali kita tuntut ok Abg Iwan?)...








Ok tu je la buat masa ni. Aku mmg happy la dpt jumpa geng2 lama dan baru nih. Most of all bcoz diorg memahami, especially yg sanggup dtg umah aku semata2 nak jumpa kejap je pon jadi la. Bkn apa, aku balik baru ni ada juga yg terasa hati dsb nya dgn aku sbb x dpt jumpa, siap perli2 mcm2 lg kata aku sombong la, x menjaga ukhuwwah la. Tsk. Bkn x nak jumpa, tp busy..... sedangkan undangan sedara mara pon ada yg terpaksa tolak, so paham2 sendiri aje la. My advice kan, kalo kita betul2 nak jumpa org yg balik bercuti kejap2 but diorg ckp masa mcm x berapa mengizinkan, cuba la offer nak jumpa dkt2 kawasan rumah dia or pergi umah dia terus. Sbnarnya it's a great relief tk org tersebut yg mana waktu tido pon x berapa betul lg, dgn ada yg terpaksa pakai kereta pinjam dsb nya kan. As tuan rumah kitaorg sgt2 berbesar hati kalo ada yg sudi dtg teratak kitaorg. Guys, I love you so much la. Friends forever yeah?!


10 comments:

Lia Sakinah said...

Finally...dpt gak tgk gmbr ramai2 tu...hehe...thanks yerk noris, tpi klu noris x busy, please send one original size pic yg ramai2 tu to my email yea...thanks in advance...

Huh...sapela yg snggup kata noris sombong tuh? sungguh kurang sopan...huhu... alahai, bende2 mcm ni klu org tu pk betul2 ikut logik, mesti boleh paham punye kesuntukan masa noris... klu betul nk jumpa, like noris ckp...dtg je terus umah noris kan... haih...tpi nk bt camne kan, manusia ni rambut sama hitam, hati lain2... sabo je la ye noris...

chefadh said...

noris, thanx for uploading this entry. and also congrats for the abstract preparation. syoknya aku baca citer mu balik mesya. wah terus pakai tudung style baru manik2 penuh ye hehe..sabar jelah noris org nak kata apapun. susah nak puaskan hati sume org. u've done ur part well. mmg rmi org yg tak sayang mulut dlm dunia ni..hehe..

sumpit said...

byknya activity.
aku balik hari tu sebulan pon x g jumpa sesapa sgt pon...

Az Azrinudin Alidin said...

aku hari tu balik senang jer sapa nak jumpa bgtau..klu tak dapat jumpa takde rezeki..masing2 pun ada hal masing2 maaa..kena paham2 la dah nama pun balik cuti family2 pun nak kena jumpa gak..hish tak paham aku masalah orang dok mesia yg banyak masa ni

yzmahoney said...

awaks kite ade email gmail awak.. awak bace x? sombong pon sombong lar..heran ape dok... hehe

isabelle said...

wahahaha..glamer ler sgt i nih.(oh no!)
anyway, i am glad to meet u too. maklumlah jenis gedix nak ada kwn baru..moga2 psahabatan kita kekal. amin...

Oyis said...

lia:
will do. sorry skali lg sbb menyebabkan ramai rakan2 tertunggu2 (cheh ayat skema x hengat!)

che fadh:
aku pon seronot jg dah siap abstrak tu sbb balik baru2 satu hapak pon x buat apa. tu la agaknya org pesan kalo bole jgn balik msia, takut lari momentum. x pe la, at leats dah checked one item drpd list hutang ku kepada SV ku hehehe. mmg, bab nak puas kan hati semua org mmg x leh buat apa, tp masa kena perli2 n pressure tu, terasa la jgk sbb bkn nak menyombong ke apa kan...

sumpit: ha tu la, ko lg, balik sebulan. aku ni balik 3 minggu je. tu psl la org balik senyap2, x kusut kepala. tp bila balik senyap2, pon org kata jg, x bgtau la, berahsia la, etc etc... bak kata chefadh, payah nak puas hati kan semua....

azri:
kalo tiap2 kali ajak jumpa, tiap2 kali tu belanja ok jgk ye dok hehehe... x de la, kalo depa sanggup belanja pon mmg masa sgt2 restricted. mcm ko ckp gak, utk family dah sah2 kena bg lebih, x kan nak spend masa dgn org lain lebih lama lg kot? ye dok?

Oyis said...

yzma:
udah ku balas email nya. good luck reading :)

isabelle:
bagus la tu, gedix bertemu geletix hehehe, terus klix hehe (pantun japs - wah i feel 16 again tulis dgn menggunakan huruf X secara over nya!)

chefadh said...

haha aku suka pantun mu..aku ni belum penah balik lg tp sma agak takde la momentum naik or mendatar je..acap jugak momentum down, pecutan negatif pun tak cukup tangan kira..haha

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hye Kak Oyis... Aritu ada terbaca entry Kak Isabelle jumpa Kak Oyis... Baru arini terjah blog Kak Oyis, tu pon sebab komen kat entry lempeng tuh... Hiks!!! Nice to knowing you... ::.