Tuesday, April 20, 2010

Bullets on the Goods & the Bads

Still unwell, so bullet points aje.

1. Masih x sihat. Demam dah xde, tp selsema still remains at large for both me n Hubs. Cue tissue papers please!

2. Still x gi lab. No progress whatsoever in that department.

3. My facial skin is dry x hengat dunia, mcm mengelupas pon ye. Very disgusting. Plus the skin of my nose is raw from sapu hingus dgn tissue. Kena sound dgn Azrinudin suh pakai losyen jgn tinggal2, nnt jd mcm dia sampai kena treat dgn UV light x psl2 dpt tanned skin sblm summer nanti (jg kes sbb balik bercuti di Msia si Azri nih). Terus I insaf.

4. Cut my hair today sbb psycho kalo rambut pjg = serabut = demam lmbt baik. Been meaning to do it di Msia, sbb kat Plymouth mahal n xde single sex hair salon, tp x sempat. So this is my 2nd time potong rambut sendiri dpn cermin hehe. Even if it hadn't cure the cold, my head certainly feels lighter. Every woman should try cutting their own hair at least once. Very gratifying.

5. Aisyah finally suka mkn cereal dgn fresh milk. Selama ni dia mkn cereal ratah sahaja, sbb x suka susu lembu itu. But tonight dia slurrppp susu tu bertambah2. Harapnya dia dah geng la dgn susu lembu tu, almaklumlah umur dia dah nak 2 tahun, x lama nak stop dah BF, kena la cari alternative lain utk kalsium, sob sob. Utk mengelakkan confusion, panggil susu lembu itu 'Milk', sbb I made a mistake tanya dia, 'Aisyah nak susu (tambah)?', and dia geleng, tp tunjuk dapur (meaning dia nak fresh milk dlm fridge, bkn breastmilk). Hehe, sorry, masalah terminology Ibu nih.

6. Nyaris terbagi Aisyah cheese stick yg x halal. Diperbuat dgn gruyere cheese (biasanya halal je) tp yg ni tertulis 'made from calf rennet'. Alhamdulillah x sempat masuk mulut dia lg, tp dia dah genggam kat tgn. Terus ada adegan ala2 Batu belah Batu bertangkup, yg mana si Pekan tu tetap la nak telur tembakul yg org x bg mkn itu. Boy, she remembers. Substitute dgn benda lain pon x nak, nak yg tu la jgkkkkkkkkk....

7. Alhamdulilah Aisyah dah sihat. She's having a whale of a time dikelilingi and dimanjakan Ibu dan Ayah yg x sihat.Tgk aje lah gelagat dia kat bawah ni. Jelas happy ek?



Keep the Doas coming ye?


6 comments:

isabelle said...

comelnye aisyah kat gmbr tu!
i tgh imagine scene batu belah u & aisyah :P

btw, cut my own hair? oh no... fringe maybe buleh. kalo the whole, OMG!

Maslina Zolkepli said...

hi kak noris, thanks for the romper. haritu ekceli i saw you kat fakulti. i was arriving n you guys were leaving. tgh masuk kereta. tapi sempat nampak rambut aisyah yg curly tak hengat tu...
tak sempat nak tegur. sonok gak dpt jumpe aisyah.. hihih.

thanks again for the gift. tak sangke ingat gak knoris kat umar...

n funny bile baca pasal terrible two aisyah. saya ada gak bace kat tempat2 lain. is it true? semua budak camtu ke? risau lak bila baca.. boleh ke tahan sabar..... heheh.

Oyis said...

isabelle:
cut! cut! cut! hehe.. i dulu2 x berani gak. lps dah buat skali dah tau dah x de apa2 la. kalo senget sket2 pon nnt2 it'll grow hehe. tp potong straight je la, layered2 ke pesen2 lain lom terror. hehee

maslina:
muat ke utk umar? rasanya spjg umar hidup lom pernah jumpa in person ek?

psl terrible two, mcm betul la. sbb nya diorg dah panjang sket akal nya by that time. pandai tunjuk perasaan dan nak attention slalu. mmg kena byk2 sabar huhu... ni pon tgh bertatih la ni. takut x sabar... huhu

Shue said...

get well soon Oyis.. Smlm aku terfikir nk g umah ko...tp tk mo la kaco korg yg masih berehat. huhu

cepat2 baik nanti kita leh masak2 samer! keh..keh..

ummiluqman said...

get well soon.. takpa yang penting Aisyah happy.. sweet je aisyah senyum :)

Oyis said...

shue:
dah nak sembuh dah rasanya. insya Allah esok gi school. tp kan, aku rasa down la sket, sbb nya paper aku x siap ni

ummiluqman:
aisyah alhamdulillah dah sihat n dah adjest balik ke waktu UK ni, dia happy :)