Sunday, August 3, 2008

Road Users Beware - I'm Back!

Hari ni adalah hari yg aku first start bawak keta semula setelah puas bergelar ma'am besar selama 9 bulan sebelumnya. Ya, semenjak aku pregnant aku mmg x bawak langsung keta tu, asyik suruh Hubs shj la yg bawakan aku ke mana2. Partly becoz aku berjaga2 la konon, partly bcoz rasa best aje memanjakan diri sendiri.. hihih...

Kalo x kerana tersgt la byk errands yg berkaitan ngan cuti blaja yg perlu dibuat, x de nya aku nak start kuar n bawak keta lg. Hmm... dah keja byk, plak aku dah habis pantang, so aku beranikan diri la start memandu balik. This time aku tinggalkan Aisyah kat umah with my mom while I sorted things out. I left her after she was fed, and left a bottle of 2 oz of my EBM in case she needed to be fed again whilst I was gone.

Alhamdulillah, skill memandu aku masih OK. 9 bulan tinggal tu beb, 9 bulan! Around 12.45 tgh hari keja aku kat Fakulti siap, tinggal nak amik gmbr saiz pasport je lagi utk apply visa and buat kad matrik Uni. Dlm pada tu, leh lak Hubs call, ajak mkn lunch.

Asalnya aku x nak gi, last2 pegi jugak, sbb Hubs beriya2 ajak. Dah lama x dating berdua la katakan. Ikutkan mmg serabut kepala, lg2 teringatkan Aisyah aje spjg mkn tu. Also aku fikirkan kesian kat mak aku yg terpaksa menjaga dia jap, aku lak bersuka ria mkn. Rasa guilty gituh. But Hubs tegur, katanya kena pandai cari masa utk diri sendiri. Oh dear, susah gak eh nk cari balance nih eh.

4 comments:

Lia Sakinah said...

Selamat memandu semula ye noris! Betul kata ur hubby, kene pandai curi masa utk diri sendiri... ;-)

Oyis said...

ye,best gak rasanya memandu semula ni, bole drive bile2 mase n ke mana2 yg kita nak, dah x yah susahkan org lain hehe...

psl cari masa tu, masih nak kena sesuaikan diri lg. sometimes x pandai nak curi / cari masa lg :P

Jia said...

baca pengalaman ibu2 untuk dijadikan panduan di masa depan..keke..tkdela depan sgt..lg 8 mggu je lg nk 'keluar' ni..tak dpt bayangkn cmne nk bahagikn masa utk hubby, baby n diri sendiri nnti..smg dipermudahkn semuanye..ammin..
well sepanjang pegnen da masuk 8 bln ni kalo p opis biasanya mmg bawak kete sendiri tp kalo journey yg jauh cam blk kg ke mmg cik abgla yg bwk..hehehe..

Oyis said...

hi jia... wah 8 minggu lg ek... dah x lama tu... smg semuanya mudah2 belaka...