Tuesday, August 19, 2008

Aisyah's Update @ 2 Months


Aisyah went for her 2 month checkup and shots yesterday. Alhamdulillah, dia x nangis pon masa kena injek. So far, nmpk sihat Alhamdulillah. Moga2 x de apa2 side effect la ...

Tgh busy sket, but nak letak jugak stats dia, kot2 lupa karang.

Weight: 5.6 kg (previously 4.7 kg @ 1 mo)
Height: 59 cm (previously 57 cm @ 1 mo)
Head Circumference: 39 cm (previously 37 cm @ 1 mo)


Gambar kat atas tu la dia dgn cheeky smile dia tuh. Smiling is a new skill that she has acquired, cuma dia amat camera shy. Susah bebenor nak capture dia senyum...

6 comments:

PuteriSatu said...

comelnya aisyah...tak per..nanti lama2 mesti dia pandai bergaya tuh nanti....

harap aisyah ok..n tak demam pas inject ye...aqilah dulu...mlm pas inject sure demam..tapi semalam je..pagi sok dah ok....

Mummy HnH said...

semangatnya, 2 bln dah 5.6 kg... ketak2 gitu tangan baby.. heheh.. btw oyis, kat gambar "About Baby" tue kan, aper 'benda' kat area kepala baby Aisyah tue? *sorry, blurr saya nih*

Oyis said...

puterisatu:
harap nnt2 biar pandai bergaya mcm kakak aqilah :)

mummy hnh:
oo... yg tu.. sebenarnya kepala aisyah tu diletakkan dalam kotak oksigen masa mula2 lahir, sbb aisyah dilahirkan dgn emergency c-section at 38 weeks, supaya senang bernafas kot. gambar tu saya guna sbb ada sentimental value pd saya, sbb itu adalah gambar 1st yg diambil setelah dia lahir ke dunia. tp gmbr tu mcm serabut sket la keadaan dia :)

Mummy HnH said...

oo gitu... eh, xdela serabut sgt, ok gambar tue... lagipon 'sentimental value' lg berharga, kan... chubby betol pipi baby... lahir2 dah chubby...

yzmahoney said...

skejap jer dah 2 bulan..tup-tup esok2 2 tahun plaks... best nyer!!

noris said...

hmmm... rasa lama jugak sebenarnya, but at the same time, rasa cpt jg masa tu berlalu. hard to explain, tp x lama lg awak akan rasa sendiri what i'm talking about hehehe :D