Thursday, February 11, 2010

Tak Puas Hati (Dgn Performance Ini Hari)



Hari ni kurg puas ati dgn performance, altho better la drpd semlm yg melagho x buat apa tu. It's like mind tibe2 blank, sbb dah break lama itu hari kan. But fret not, I think I shall function better tomorrow Insya Allah. Have listed out things to do in a much, much reasonable time frame dah (I noticed the more ridiculous my ambition is for the day, the more likely I am to skimp from doing it altogether). So here's to tomorrow!

Btw, sesekali berehat tiada salahnya. Anggap lah sebagai breather. Just as long as you are aware of your surroundings, close your eyes for a while, then take charge again :)


“Through return to simple living Comes control of desires. In control of desires Stillness is attained. In stillness the world is restored.” ~ Lao Tzu

PS: Gmbr kat atas tu x de kena mengena sgt pon, tp memandangkan hari ni rasa x puas hati dgn pencapaian diri sendiri, bubuh gmbr Aisyah di kala tunjuk perasaan x puas hati dgn Ibu Ayah di rumah. Yup, berguling2 kesat muka kat karpet. Adoi la...


5 comments:

Lia Sakinah said...

hehe...tgk gmbr aisyah berguling2 tu teringat kt qystina... mcm tu la jugak gaya dia klu x puas hati dgn kitorang...berguling2 smbil meraung smpila benda yg dia nak tu dapat...
haih...budak2 ni ada masanya mmg menduga sabar betul kan noris? Masuk 2 tahun ni, byk kali betul Qystina throw tantrum...huhu...
Tpi time diorg bt gaya kiut2 tu, hilang terus rasa marah kan... selalu sgt harap diorg stay cute & well-behaved all the time...which is hardly possible la kan... hahaha...

isabelle said...

itu aisyah nak guling2 tiru bollywood kot (cuba pujuk oyis berfikiran positif)
hahaha

Oyis said...

lia:
a ah,mmg most of the time gelakkan dia dulu baru pegi pujuk hihi.. kejam ibu nih!

isabelle:
wah.. kalo bollywood dah bkn aisyah namanya, tp aisyah-waria rai hehe ;P

tun fatimah said...

i pown melagha jugak 2 hari nih!!! aiyooo! Tapi actually I 'cuti' sebab i suruh hubby siapkan transcribe my focus group yg hak kelate punyo. sebab dia kan org kelantan so cepat sikit dia taip and lebih faham hihi.. so consider i 'kerja' jugak lah tu kan? <-- nakk jugakk alasaaannn! LOL. Okei hari ni back to work!!

Oyis said...

tun:
ore klate hok sengoti klate jah hok betul2 bulih pehe gapo hok ore klate laing kecek... hehehe (saja tunjuk skill terpendam, kalo ngakk brp clear nnt kena mintak cik abe Ubie translate kan eh. free2 kasi dia penambahan kerja hehe).

tu la, psl kerja ni, is it just me or mmg mengantuk sakan la these last few days. ni pon tgh bancuh kopi. just had a seminar, and i did all i could utk tidak menguap2, walhal bkn sbb seminar boring <---- mencari geng utk sama2 blame the weather la nih hihi