Tuesday, February 23, 2010

Shake

Ooo ni tulis dgn tergesa2, sbb nya hari ni busy sgt. I pushed myself really hard, sbb aim nak suh siap jgk data procurement today. Alhamdulillah, berjaya... bosan dah rasanya buat kerja mundane yg sama ni berlama2. I guess it's true what they say, you only have as much time as you allow yourself to have. One of the reasons yg menyebabkan buat jg kasi siap hari ni ialah sbb persekitaran dlm lab ni mmg havoc. Semua org tgh push giler2, sbb music festival tu hari Jumaat ni. Aku rasa diaorg bkn la wat kerja PhD pon, but more to performance related, but still... tgk org tekun, aku pon tekun sama. Ni lah hok org kata, 'kawan dgn tukang besi, badan pon bau hangit besi, kawan dgn tukang buat minyak wangi, tumpang wangi sekaki'. Chewah2 philosophical aku. Sabar je la...

A part of me terasa sedikit ketinggalan sbb aku bkn lah musician, jauh skali electroacoustist, so even budak junior drpd aku dlm lab ni (start PhD lambat drpd aku) pon ada yg akan perform this weekend, psl diorg adalah musician for life. Siapa lah aku, setakat Gamelanist and Percussionist utk Pergendangan Melayu, tu pon jasa cikgu2 drpd Akademi Seni Kebangsaan (now ASWARA) yg dtg ajar kat UPM dulu2 zaman bachelor. Oh and suka suki jg aku and geng amik elektif teori asas muzik masa undergrad. Man, that was a blast... kelakor gile sbb nya suka2 ati je amik kelas tu atas dasar minat. Kira cincai2 musical gak la eh aku hahaha...

Eh eh, meleret plak aku. Plan utk esok: 'basuh data', then trim, and convert to wav. Pastu adegan uji menguji pon bermula la. Semoga Allah permudahkan segalanya. Skang nak balik masak, rehat and main dgn budak kecik tu dulu. Dia peringkat suka main ala2 'Simon Says', or 'Follow Me'. Kalo suruh 'Up', nanti tgn dia ke atas. Likewise, 'Down', 'Clap', 'Pat', 'Turn Around', 'Stomp', and 'Shake'. Verbs tu aku tambah sedikit2 every other night. Nmpk nya so far dia dah paham apa yg aku shout kan, and she will do it. The game is fun, believe it or not, especially time suruh 'Shake' dia goyang badan ke kiri dan kanan. Haha... tu la, aku ngajar anak suruh shake hihihi... But serious, kalo kita engross dlm permainan ni, lepas tu rasa penat, dan mengah pon ada gak, but Aisyah can go for half an hour straight. Pastu x kasi kita duduk or rehat. Hehe..

Ok nak balik dah. Berpinau mata tgk skrin *konon kerja kuat berdo'oh hari nih*


Follow Me - Riak Muka Sebijik Tak?


4 comments:

Mummy Harith Hannah said...

Sebiji~!!!

Aisyah mmg fotostet (color) Oyis! Hihihi... ;)

isabelle said...

hahaha...sejibik tuuu.
dgn memek muka mcm tu.
adam slalu buat mulut muncung mcm i buat.

p/s: i nak tergelak part 'berdo'oh' tu.kwebng3x

chefadh said...

mmg dua-dua biji muka serupa..ngeh ngeh

Oyis said...

mummy h&h:
ahaks... fotostet kaler tuh...

isabelle:
gmbe ni hubs yg snapped. x perasan plak kitaorg tgh buat muka sama (tgh makan). so mmg konfem la sebijik ek, sbb bkn staged punya, mmg by chance aje.

hehe.. sesekali kena ckp bahasa ibunda tuh..


chefadh:
kan? kan? mesti abg sepol jeles baca nih hehehe