Thursday, February 18, 2010

Soul Music

Duk dalam lab ni macam2 bunyi. Baru sat ni bunyi mcm org kena rasuk, rupanya ada org tgh reharse electroacoustic piece dia thro a 4-channel audio speakers in preparation for the upcoming 2010 Peninsular Arts Music Festival. Terperanjat haku. tau.! Sebenarnya semua org tgh sibuk mereherase and menyiapkan piece masing2, excited nak perform utk festival tu. Acara festival tu can be seen here. Aku je x terlibat (yet), sbb x de musical piece yg kaw2 lg nak perform. Ni yg buat smgt ni. Tools mesti siap tahun ni, sbb nak x nak tahun dpn aku dah tahun 3, aku naakkkkkkk jgk perform sblm balik Msia. By hook or by crook. Projek aku adalah agak hampir dgn projek org yg aku letak video dia kat bawah ni, ahli lab yg sudah pon selamat bergelar Doktor Falsafah akhir 2008 yg lalu. Kalo dpt buat mcm dia kan best? Standing ovation tuh. Ni masa dia main at the 2008 Music Festival, (aku x de lg dlm lab ni masa tu).




Sebenarnya tgh mendownload pelbagai lagu nih. Utk dataset research. Lama weh kerja download satu2 ni. Mati kutu tunggu. Xde ke yg bole copy paste or drag masuk folder kita terus? Lg best kalo bole automate kan aje, ke buat thro batch. Sekali lg aku underestimate masa yg diperlukan utk dataset procurement. Ada kah patut aku ingat sehari bole siap. More like, seminggu, itu pon kalo aku lucky. Huhu..

Ok la nak balik, sbb dah janji ngan Hubs and Aisyah I will spend more time this evening with them, sbb pg td gi Uni awal, ada course on how to use the UoP MySite (intranet page). Saja je gedik tulis jgk sbb dah habit kan heheh. Ok ta!



3 comments:

isabelle said...

oyis,
do u mind dropping a line at my email.it's snowwybear at gmail dot com.
ada benda i nak tanya sikit.

Oyis said...

isabelle:
worait. no problemo.

Anonymous said...

Gooey Ducks grow to about two pounds in four or five years.
[url=http://www.gooey-duck.com/]geoduck[/url]