Wednesday, August 26, 2009

Turn Around! Turn Around!

Aisyah kan, suka sgt tgk citer ni pagi2. X tahu kat Msia ada ke x, tp kat sini kat channel Playhouse Disney. Nama citer ni "Imagination Movers". Citer ni byk lagu2 and joget, so dia pon turut sama goyang hehehe...





Ni plak dicapture pg td. Tgk tu dia shake her thang. Dah x peduli Ibu ada kamera. Selalu nya menerpa nak kamera, pantang la buka kamera dpn dia. Pastu paling mengejutkan aku ialah dia actually dia turn around spt yg di dalam TV tu suruh. Aku capture ni masa song tu dah nak habis, and the lyrics of the song masa at the exact moment goes,



video

Jump Up!
Get Down!
Stand Up!
Turn Around!

Turn Around, Turn Around, Turn Around, Turn Around!!!!



(kalo dpt video YouTube tu bole scroll ke minit 1:09 utk dgr part yg Aisyah menari ni, coz yg aku capture dlm kamera x kuat la plak mic dia)


So x tau dia sebenarnya paham arahan turn around tu, or just ikut2 je org dlm TV buat apa. This girl never cease to amaze me! Yg penting, dia sgt gumbira sekali!!! Hooray!!!





7 comments:

Nabil said...

sini pun ade gak imagination movers tu...tapi buat mase skrg sara dok suka tgk my friends tigger n pooh sama mickey mouse clubhouse dengan barney :)

biasa time ade lagu2 baru la dia tgk tak kelip2...time lain dia main je.

ar.nie said...

Owh, kiter tak subscribe cartoon networks, harapkan Astro Ceria (611) yg free tue jer, kalau budak2 nie nak tgk kartun. So, 1st time nie, tau pasal IM nie. Tapi, not bad, fun laa lagu dier.

And, Aisyah sooooo cute gelek2 tue. Macam tak cay ajer kan, Aisyah dah leh dancing? Hihi. :)

ilyani fauzi (McE) said...

salam..kat sini mmg ada..hubby mmg langgan playhouse disney punyer channel.pendek kata anak2 ku membesar dgn tv..huhuh..anak2 e mmg suka sgt IM..skrg ni plak ada Animal Mechanical lak..IM tu weekend je ade..mak dia dh hafal dah jadual..heheh..oh ye yg terbaru special agent OSO.stuffed bear jd penyelamat ape ntah...tgk jelah...bebudak ni..dr pg sampai ayah dia blk baru le bertukar channel..kalau x...hmmm...playhouse disney manjang..sabar je lah...

yzmahoney said...

kite xsuke IM nih..sebab bukan cartoon hihi nway me & rayyan mmg a BIG fan of PHDC!! blh dikatekan da hafal jadual cartoon nyer... rayyan plak suke lagu Thomas & friends walaupon ceritenye agaks bosan.. Mickey Mouse club hse pon die suke..

nabil: nanti blh ajak sara dtg tgk tv same2 dgn rayyan..huhu

Oyis said...

nabil:
oo sama la ngan aisyah. dia suka sgt time lagu2 muncul. mula la hangguk2 kepala n goyang2... tggu la, x lama lg sara pon mesti pandai gelek jg hehehe...

arnie:
a ah... ntah sapa la ngajar. budak2 ni cpt betul blaja sendiri. yg ni feveret dia la ni. kalo time kluar lagu je, siap pegang tangan Ibu, tuh suh joget skali. wah!

Oyis said...

McE:
sebijik la cam rancangan sini (ye la, dah nama nya PHDC kan?). cuma nya, dia siarkan every morning, bkn weekend aje. Aisyah start tgk x berkelip TV tu start from 10 am, Handy Manny, pastu sambung ngan Special Agent OSO, pastu IM, and then Animal Mechanical.

Yzma:
Betul sgt Yzma! Kita pon enjoy gak tgk cerita2 tu (shhh!). Siap 'down' lg kalo dia tayang yg dah pernah tunjuk kat TV hihi... Pastukan, Ibu nya la yg hafal semua lagu2 tu. Siap terngiang2 lagi kat dlm kepala otak bila dah wat keja kat opis, especially,

"three special steps... that's all u need" (OSO)

or

"animal... mechanical...." (AM)

adui la. kdg x sedar pon ternyanyi lgu kanak2 kat dapur! what has happened to us!

chefadh said...

hahaa..syima, kak is, ni kesah ibu2 yg menjiwai rancangan kanak2 ni..