Thursday, August 20, 2009

My Thursday

Oh byk nak cerita, tp sedikit masa. Nak kena masak dinner nih. Ok summary je la yeh? First off, letak gmbr Aisyah dulu.



Tadi gi gym dgn Umei. Asalnya nak gi kelas Body Blast, tp kelasnya kansel, sbb x cukup participant. Bosan betul. Kerek betul instructor dia. Siap sound2, kalo dtg 2 minit lg awal, dia x kansel kan kelas sbb buat head count x cukup org. Aku dah chop dia, minah ni mmg slalu mcm tu. Dulu masuk kelas Fit Ball dia mmg masam mencuka mcm tu la, siap dlm changing room lps tu ada org bisik kat aku (minah salleh gak - tgk, kaum dia pon x suka dia), 'Next time pegi waktu lain, instructornya lg live and happening'. Ala.. mcm kita2 pilih lecturer mana yg best dulu la kan kalo ada 2,3 kumpulan subjek sama tu.

Pastu baru aku ingat balik, pompuan ni la, kalo ko nak tahu Umei, yg jaki geng Msia kita main badminton hari tu, yg dia sanggup naik atas gi kutip bayaran extra drpd mereka yg main badminton double, tp booking court utk main single aje. Ingat x? Aku x paham la org busuk ati n senggugut memanjang nih. Hiii... geram tau...

Apa pon, aku n umei gi gym la lps tu, alang2 dah salin baju kan. Seronot jg, n time flew fast bcoz bila ada kawan n sembang2, x terasa chore sgt exercize ni. Ni nak tunjuk gmbr2 dlm changing room. Haha, bkn gmbr censored la, dah nak posa ni, insaf sket.









Then aku gi lunch. Slalunya aku mkn sorg2 kat sini, d bridge antara Link building and Smeaton. Seronot gak, angin sepoi2 bahasa gitu. Selalunya lunch di sini sbb malas nak jln g Portland Sq tempat budak2 PhD lain mkn. Diorg ok la, based in Portland, aku? Jauh ooo... So time2 masa suntuk n terlebih motivasi tu, malas nak break momentum, maka makan di sini sahaja... Not bad pon, sbb pemandangan dia ok la... Ni gmbr view looking south and north respectively....







Ni plak view dari dalam toilet wanita. Masih fikir akan nampak benda2 lucah? Think again. motif letak gmbr ni ialah aku baru perasan dari toilet ni bole nmpk laut, and jg the Smeaton Tower di the Hoe. Cantek rupanya pemandangan dalam jamban bangunan aku nih. Sea view gitu....



Hari ni puas ati sbb dpt buat bbrp perkara yg ingin dibuat, especially tang smlm tu Sake dah helped out, so settle. Skang tergendala jap scripting sbb nak pilih method utk normalization. Kena hit the books semula la utk decide which is best. Thanks to Mas Rina di atas diskusi ilmiah itu. Sgt bermanfaat...

Ptg ni asyik kepoh2 tanya semua org di UK/Europe, esok posa (Jumaat) ke? Msia konfem la Sabtu, but sini duk tggu Central Mosque London nyer pengumuman. Sempat Sake tanya, posa ke tahun ni despite breastfeeding? Jawapan aku, go with the flow. Tiba2 rasa cam jawapan aku tu bijak sgt. Ye lah, kalo flow susu byk, posa la. Kalo flow susu sket, off la sehari utk up kan balik supply. Heh.

Oh, lps tu kjp sat ni Hubs called nak minta balik awal. Dia nak main golf last kopek sblm Ramadhan. Yo lah tu. Macam la kalo posa x leh main golf. X caya aku. Tp x pe, kasi chance. Kot2 esok posa, tgk la bekalan makanan kat dapur. Makanan asasi, telur, sudah x de, serta sayur2 pon dh x de. Telur wajib ada, especially nak sahur kan, kot2 la x sempat masak apa, bole bantai telur mata kerbau busuk2 pon. X pon teluar dadar or telur kicap pon simple gak. Or sup telur n suhun. Pendek kata, mcm2 ah leh wat dgn cpt kalo ada telur.

So aku n Aisyah pon ke Somerfield kedai dpn utk beli telur. On the way balik, nmpk rainbow ni. Cantek sgt. Sungguh damai n hening bening la masa tgk rainbow tu, Subhanallah.... Mungkin esok Ramadhan la kot. Ahlan, Ahlan ya Ramadhan!



Ahlan x Ahlan, kalo ye posa esok, teraweh dah start mlm ni, jgn buat2 lupa. Heh.

Selamat berpuasa semua. Maaf zahir batin!

Edited:
Puasa jatuh pada hari Sabtu. Dalam pkl 9.30 mlm mcm tu dpt tahu dari Umei. Keputusan ni dari Central Mosque London.





3 comments:

ar.nie said...

Selamat berpuasa Oyis sekeluarga!

Mesti cabaran kan, puasa waktu summer, while still BFing Aisyah. Ganbatte Oyis! :)

MRM said...

No problem, and thanks to you too for the personal discussion :D

Selamat menyambut bulan ramadhan to you and family!

Oyis said...

arnie:
thanks. oh, sgt mencabar. kalo kat msia pon rasanya mencabar jg. kat mana2 pon kalo BF mmg mencabar la ramadhan. isu dia bkn la takut penat atau letih kan? tp yg paling takut ialah susu kurg. kalo direct feeding x pe plg, insya Allah ckp. yg pumping yg x tahan tu. Sama2 la kita berjuang!

MRM:
hehe sesekali berdiskusi gitu, teringat zaman dahulu. x pe mas, dah x lama dah, nnt geng kita reunited kembali. slmt menyambut ramadhan 2 u too!