Tuesday, August 4, 2009

Of Moving On and Move Your Hips About!

Motto hari ni:
Hari ini adalah lebih baik drpd smlm.

Alhamdulillah, berjaya melalui hari yg better than yesterday, eventho lappy masih kena 'warded lg.

I made a senarai kesyukuran smlm, as in 'Mengapa saya harus beryukur dan tidak berduka cita?':

1. Saya masih hidup bernafas dan sihat

2. Ahli keluarga saya, baik di Plymouth mahupun Msia jg tidak ada yg sakit

3. Duit utk makan, pakai dan sara hidup jg mencukupi, tidak ada yg bakal kebuluran mcm di Afrika

4. Laptop buat hal selepas berjumpa SV. Kalo insiden tu terjadi sblm, lg naya..

5. Tiada data yg hilang, cuma x leh connect internet sahaja

6. SV pon tiada bg apa2 pressingly urgent work. Kalo kena present coding this Friday ke, nanges la ...

7. In fact, SV dah bgtau siap2 dia x masuk lab utk 3 mggu ni, sibuk dgn projek lain.

8. Mmg kena habiskan baca thesis Gimenes, so bkn la x de laptop x leh wat keja lain

9. Ada desktop baru pon kat opis, tp jrg je pakai. Laju, powerful n connected to internet jg, cuma tiada Ubuntu ajo

10. Ada komputer Hubs kat umah utk still surf2 biasa, walaupon lambat giler

11. Ada member2 yg sudi tolong ubatkan, baik secara hands-on atau remote diagnosis (yes, Sake, you're one of them).

12. Mmg kena re-format lappy tu, tp sempat backup semua n siap bole buat list of installed programs lg utk both Windows n Ubuntu, so tht lps ni x termangu2 mengingatkan kembali apa yek program nyer...?



Dgn itu Alhamdulillah syukur nikmat Ya Allah.

Patutnya smlm aku gi aerobik kot. Baru la rasa happy sket ptg tu, x de le bermuram durja. Aku ni baru balik aerobic satni, n rasa sgt2 euphoric. Best gitu you get to end your working day dgn perasaan high. Sbb even when other things went wrong, bila exercize, you know you've done something right, betul x?

Utk those yg baru nak start exercize, aku sertakan video2 di bawah utk kalian. Instructor dia nama Aisyah. Dia bg tips exercize utk beginners wokeh?

Selamat bersenam!




video


Kita jadi cheerleader! X de pom poms bkn alasan. Guna plastik grocery pon jadi je aunty...!



video



Kalo dah bosan sgt wat exercize sorg2, cari geng yg sekepala, bak kata omputih, gym buddy. This is my partner, Aqil. Tgk la gaya dia goyang, contagious wokeh?

Ok itu sahaja utk kali ni. X leh bg byk2. Apa2 perkembangan or penguncupan, aunty2 sila report kat saya ok? Tata.



>


No comments: