Tuesday, August 11, 2009

My Daily Trip

Wanna know my routine every morning after dah breakfast n siap2kan Aisyah?

First off, get ready la kan. This is what I wore today. Currently I am going crazy over tunic dresses like this one here. Some suit me better than others, some kena hati2 coz kalo x kena cutting, leh nmpk cam bunting hehe... kalo iya ada budak dlm belly x pe, kalo lemak, aiseh... anyway, hrp2 nya seswai la dgn diri ini, sbb suka dia labuh sket berbanding ngan normal blouse that I wear. Plus the sun is out, seronot tau dress mcm ni. Feels very summer-y gitew ewah...




Ok... selalu hari2 Aisyah akan babai kan Ibu dia kat tingkap ni. Kdg2 dia gelak happy lambai2, kdg dia buat muka sayu... Kalo sayu mmg bisa terobek hati wokeh...




Ok, slps keluar perkarangan rumah, keluar ke jalan besar. Mmg hari ni matahari bersinar cerah, dan terik. Dan mmg juga aku keluar lewat sbb tu matahari dah tinggi haha.




Dlm 3 minit berjalan, sampai ke pekan Mutley. Kalo x menyinggah mana2 (read: Charity Shops), cpt je cross pekan ni. Otherwise, lama la melanguk kat sini. Godaan sungguh... sbb bkn satu dua je kedai nya, sepanjang2 jalaaaan...




Ok ni dia stretch Houndiscombe Road yg pjg. Ada dkt 10 minit jln kaki di jalan ini sahaja.




But at the end of the road, terus sampai University of Plymouth, so not bad la. All in all, 20 minit berjalan kalo speed. Cuma today, it was so hot, rasa garing gitew. Angin laut la katakan, very tanned la I jadik nya... hehehe...




Ok... sblm menutup cerita hari ni, this is what we had for dinner last nite. Ignore seni menghias culinary yg non-existent itu.



Angkat2 ke meja makan je, Hubs terus berkata, "Oh sedapnya. Mana kuah kacang nye?" Huh? Rupanya dia ingat ini rojak mee, boleh? Letih I buat Pasta Bake Tuna Thing-a-ma-bob apa ke nama nya ntah tu with mashed potatoes and gravy as side dishes, dia ingat ni rojak mee? Isk....








8 comments:

ar.nie said...

Hahaha, lawak laa your hubby, Oyis. Rasanya, he missed Malaysian food tue. Ntah2, bagi signal nak soh Oyis buat rojak mee? Look sooo yummy! :P

BTW, Aisyah nampak mcm Rapunzel kena imprisoned dlm tower lah. "Aisyah, Aisyah, let down your hair". ;)

isabelle said...

hey, u look great!!!

adoiyai la lelaki.
my hubby dulu i buat art lain, lain yg dia nmpk. huhu...

http://thesnowwybear.blogspot.com/2009/02/is-it.html

Nabil said...

jalan kat situ mmg tak byk keter ke? best nye nampak peaceful semacama...kat sini dah la haze..keter pun byk..uhuk uhuk

Oyis said...

arnie:
tu la, tp kan, nak wat kuah satay ke, alang2 dah nak raya ni tggu raya aje la ye? hehe... x sempat nak masak kaw2 :P

btw arnie, rambut rapunzel (aisyah) kita tu lately ni jd curly2 gitu at the end. nmpknya kene join club kenteng sedunia jgk la... hahaha....

isabelle:
thanks for the compliment *blush blush*

hehe... kelakar baca entry u yg tu... i think ur adam is better la at this game, at least thomas on the cake u made, dia kata thomas jg hehe...

nabil:
owh, x perasan plak mcm x byk keter dlm background. byk je dekat pekan mutley tu. maybe kita budget2 amik time org x byk kot, sbb segan. but houndiscombe road (jln yg pjg tu), mmg x de keter sgt. dah la one way.

sini so far, alhamdulillah x de haze. org kalo duk London dtg sini kata udara cam segar sket, sbb x de bandar besar. ulu sungguh plymouth ni nabil!

Az Azrinudin Alidin said...

to noris:

baru nak tegur rambut aisyah dah curly2 bila dah lebat ni..dulu halus je rambutnya..nak jadi mcm rambut aku plak..rambutnya hitam ikal mayang..hehe

bergaya plak ko ek time2 summer ni..aku pegi uni pakai seluar 3 suku je asal lepas lutut bole solat..pastu mcm kat mesia asik pakai selipar je..selamba gitu..hehe

to nabil:

kat plymouth tu kecik je la nabil..besar la dari seri serdang tapi time peak hour je banyak nampak keta..dia bukan mcm kat mesia..tak pernah la tak jam time siang

Oyis said...

azri:
ahaks... cuaca kot buat rambut ko jd ikal mayang tuh? hmm... sepol pon sama, pki seluar 3 suku je kat umah time summer2 nih. tp utk org pompuan, masa summer la nak melaram sket... winter kang dah xde chance... kena pakai baju kot apa semua, bulky balik, pakai apa pon x menawan :P

haa... tu dia, maklumat yg tiada bias nya, review psl plymouth dari org swiss hehehe....

Shue said...

oh Mutley Plain..I used to walk everday dulu...mmg la byk dugaan..aku refrain myself from glance at those charity shop..pehtu brg dia cantik2 n still in good condition plus murah..ngeeeee..dugaan woo

Missed the charcoal grill sometimes..hihih

Kalau betul rojak mee bestnyeeeee ahahaha

noris said...

shue:
mmg... kena wat2 x ingt yg ada charity shop kat Mutley tu. kalo x, ada aje yg berkenan, x baju, skirt.... x skirt, buku... x buku, mainan anak... mcm2 ada :p

kalo missed charcoal grill, dah masa nya utk ur monthly visit ke umah kami la tu hahaha... jom! kita buat rojak mee ngeh ngeh