Monday, September 1, 2008

Aisyah's Got A Parcel!

Baru2 ni dpt satu kiriman dari member yg nun jauh di bumi Queen Elizabeth sana, dari Che Fadh. Dia kirim kpd sorg staf UTM yg wat research di Bristol tp balik collect data di Msia. Dari situ, pas ke Malia di UTM, then pas ke Jia yg dari UTM dtg KL utk present paper kat seminar di KLCC minggu lps. Fuh, jauh sungguh parcel ni travel...

Bila bukak, ada satu package tu Che Fadh bagi hadiah wat Aisyah. Set serba biru. Cantik gitu. Sungguh x tahan tgk kasut biru yg kiut miut itu. Alahai.. Konon nk wat pakai masa first few days kat UK, silap2 aku wat raya kt Msia dulu, sbb lawa sgt... hihi...


Geram seh, tgk brg2 nih...

Che Fadh tahu aku nk gi UK soon, so aku mintak dia belikan juga beberapa baju panas utk baby yg murah2. Sgt2 puas hati la dgn design yg dia pilih n harga yg kena utk baju2 tu. Aku dah survey kat Msia ni, dua kali ganda harga dia berbanding kalo beli kat UK, even after convert pound sterling. But maybe I'm forgetting the transportation costs and all the other hidden costs, but still... jauh jimat beli kat sana aje...


Mata aku sudah berpinar kerana happy sgt tgk baju2 ini ... weeee ....


Mungkin rezeki Aisyah tgh murah kot, Malia n Jia also kirim hadiah. Hok aloh, terimo kaseh la deh... Comey betul... X payah susah2 sbnarnya...

Tima kacih Aunty Lia n Aunty Jia!

To Che Fadh, Malia and Jia, terima kasih byk2 yeh utk hadiah and kiriman tersebut. Aisyah n Ibu dia sgt2 happy :D

7 comments:

Lia Sakinah said...

It's my pleasure aisyah dear... can't wait to see u become a Pooh like Sis Qystina :D

noris said...

lia:
hehe.. tu la ckp kat jia masa dia pass hadiah tu, eh mcm anak lia pon ada satu cam ni kan? rasanya lia suka belikan qystina baju2 yg cam ni. satu lg yg saya betul2 ingat (sbb kiut) is baju hooded yg ladybird tu... comey sgt bila baby qystina pakai hehe

Lia Sakinah said...

hehe..igt nk belikan aisyah yg ladybird tu jugak, tapi masa tu kt kedai yg ada cuma pooh & tigger. KLu tigger mcm lebih sesuai utk baby boy, so bgi pooh...suka sgt bju2 camtu. Qys dh ada bumble bee, ladybird & pooh. Cuma menahan nafsu je nk beli yg lain2 cam doraemon, mickey mouse etc. Haih entahla noris, sejak ada anak ni, pantang nmpk baju budak (esp klu sale), mesti nk beli at least satu...mcm dh jadi satu hobi beli baju anak, smpi lupa nk beli bju sndiri. Kdg2 rasa membazir tpi mcm susah nk tahan diri..Noris rasa cam tu x?

Oyis said...

wah.. kedai mana lia pegi ni? siap ada doraemon :D

mmg lia... kita kalo masuk ekdai baby, nak beli pampers je asalnya, last2 mesti terbeli gak sehelai dua baju ke, gaun ke... ntah apa2 ntah... tp puas sgt hati bila beli... x pikir budget langsung. bad habit, tp x leh sekat!

chefadh said...

hahaha..pekena korang semer ni pakat2 nak dress up anak korang cam kartun,ek? aku rasa aku pun used to have that, but no more since minah kecik ni dah tak seswei sgt pki baju so i resort to make her look like little princess gitu..main2 dress up ni mmg best,kan? anyway, glad u like the clothes.. hope all preparations gone well..last but not least thanx a bunch to my postmen ya..ha..sedar2 tak sedar ada 3 org terlibat tau as posmen..besar kompeni i ni..huhuhuu..

http://profiles.friendster.com/zufnim said...

hmm...utk ibu Aisyah yg dok srnok...teruja tuh...dgrlah nasihat sepupu mu yg x byk sgt pengalaman tp dah 2thn 1/2 dok jaga hero nih...sbl gi UK tuh, beli CD, VCD Quran,Iqra' byk2 sket tau!!!Sbb baby nih, dia alert dgn image n sound.wlaupun dia x phm tp bagus utk otak dia berjln...letak jer buku2 dpn dia.sbb Aisyah dah bleh meniarap,so dia bleh tgk buku2 tuh...

zufnim said...

hmm...utk ibu Aisyah yg dok srnok...teruja tuh...dgrlah nasihat sepupu mu yg x byk sgt pengalaman tp dah 2thn 1/2 dok jaga hero nih...sbl gi UK tuh, beli CD, VCD Quran,Iqra' byk2 sket tau!!!Sbb baby nih, dia alert dgn image n sound.wlaupun dia x phm tp bagus utk otak dia berjln...letak jer buku2 dpn dia.sbb Aisyah dah bleh meniarap,so dia bleh tgk buku2 tuh...