Thursday, September 4, 2008

Aisyah - My Little Soldier

Ok ni adalah pics of gaya2 Aisyah Nurzahirah meniarap dan pumping songsorg. Ala2 commando crawl gituh. Dia skang dah pretty much bole entertain diri dia sendiri dgn meniarap. Pantang letak flat / baring aje, bergolek. Pas tu suka hati, senyum2. Leka je aku tgk aksi dia dari jauh.

Ok tgk la aksi2 Aisyah ala2 soldier ni!

"Troops, we have to move forward. The enemies are coming in. Follow me. Stay low. And under any circumstances, don't let yourself be seen."


"Holy Smokes! The enemy has spotted us. Run for cover! I repeat! Run for cover!"


"Must move forward. Must move forward. To surrender? Never!!!!"


"Houston, we have a problem. One man is down -- pancit!"

Ngehehe...

~Dulce et decorum est, pro patria mori~


5 comments:

PuteriSatu said...

salam..dah lama auntie tak jengok asyah kan...rupanya aishah dah pandai niarap...cepatnya 2 bulabn lebih dah niarapkan aisyah...be gudgirl k sayang....

p/s ~ sedih akak dengar citer pasal stok susu aisyah rosak tuh....apa nk buat...bukan rezeki aisyah kan sayang..tak pe...try lagi k mama aishah...

Oyis said...

puterisatu:

tu la, agaknya aqilah nak tiru kakak aqilah la, cpt besar sampai semua org ingat dia lebih 'tua' / matang dari umurnya :)

sedih mmg sedih, tp x pe la, mungkin ada rezeki y lebih baik buat Aisyah ...

maslina said...

selesa ke pakai kain gendong tu? rasa cam tak larat je nak dukung baby berat 5 kg camtu.. hehe.. mlo tu kedai ape n kat mane? nak kene survey ni.. klo mcm mothercare etc kat kl tu brg2 dia mahal melampau.. newborn socks smapai 20-30 inggit! tak berbaloi rasanye..

Oyis said...

personal opinion mmg selesa. x berat pon, sbb weight dia distributed evenly. better dari dukung guna lengan la. ibarat carry buku byk2 kat tgn ngan sandang kat blkg, mesti la lgsenang carry dlm beg kan? rasanya sama je mcm baby carrier spt dlm list mas tu, tp with less hassle, sbb x yah ikat2 :)

ada satu lg option which baby sling. yg ni pon kain gendong gak, tp kena ada skill sket sbb kena pakai ring utk fasten kan dia. both pouch ngan sling purpose dia sama, tp ada la pros n cons masing2. yg penting beli saiz yg sesuai utk diri. personally prefer pouch sbb akak pemalas hehe..

MLO tu kedai Moms Little Ones. pegasas dia lactation consultant dlm majalah pa&ma tu, puan rita. kedai dia online based, http://momslittleones.com. gi la jenguk2 brg dia, tp kalo dah hooked jgn blame akak hehe... dont say u havent been warned! :)

Oyis said...

one thing mas, kedai MLO tu xde la jual pakaian baby sgt. brg utk promote breastfeeding byk la, n a few other stuff. but i agree with u, mmg mothercare mmg mahal. jgn beli kedai branded sgt2, sbb mahal giler, x berbaloi coz newborns grow so fast. bile besar sket ok la kot :)