Wednesday, September 10, 2008

Aisyah My Little Gymnast

video



I managed to capture Aisyah doing her current everyday must-do exercise regime - flipping!

Look at the speed she does it! Giler laju sampai mak aku tanya, 'Lajukan film speed ke?' (which I hadn't, btw, in case you're also thinking it).

Lps dia dah flip on her belly tu, aku dtg dekat, konon nak capture muka dia on camera, sbb slalunya dia senyum2 puas hati meniarap buat sendirian berhad. Alih2 hari ni dia marah aku dtg dekat. Ingatkan kenapa, rupa2nya dia belom habis buat gymnastic routine dia. Dia teruskan dgn mem'flip' semula ke belakang. She did a full 360!

Boleh tahan aktif anak aku ni yeh? Patut la dlm perut dulu kuat melasak mcm tgh buat aksi gymnastic gaya cam nak challenge Nadia Comanechi.. hi hi..

6 comments:

Mummy HnH said...

Cayalah baby aisyah! Mesti org tak percaya, blom 3 bln pon.. Amazing! Kawan aisyah, cik humaira tue, around 5 bln kot baru boleh wat aksi gymnastic nie.. Go, aisyah Go!!! ;)

p/s : every baby mmg unik kan? :)

ilyani ( e ) said...

hehehe...cai yo!dlm mandarin..meaning..berusaha!go for it!eh x ingat, noris pun amik mandarin kan..apepun..kesian si aisyah,jadi bhn perfilemanlah plak...biasalah,mak mana yg x teruja bila tgk anak dia dh boleh buat camtu dlm umur x sampai 3 bln pun..kalau e pun e rakam.lps ni ape plak rancangan aisyah ye.nk buat movie kedua ke?tunggu dia boeh nyulur plak ye mummy!x boleh dh nk tinggal dia sorang2 kt atas katil tu noris..jatuh nanti..lasak aisyah ni..

Oyis said...

mummy h&h:
yup, every baby mmg unik. arnie mesti lg tahu, dah ada 2 pon babies. btw, aisyah mmg cpt develop neck and back muscle, mcm kuat la kan, tido mesti berkepit bawah ketiak org (x kira la ibu ke, nenek ke, ayah ke), kalo x merengek2. manja yg teramat la pulok :)

Oyis said...

e:
noris x amik mandarin dulu, noris amik french, so x tahu la :P
tapi mmg suka rakam aksi dia. bkn apa, utk wat kenangan di hari tua. buat masa ni, aisyah sorg je la my superstar actress. Dia la pelakon, dia la model, hehe... x mcm e, dah ada tiga anak, lagi ramai pelakonnya, lagi pening ye nak jd direktor. jgn sampai pengsan cam direkto ahmad nisfu dah ler... hehe...

Lia Sakinah said...

Mmg advance sungguh baby aisyah! Sis qystina umur 4 1/2 bulan bru leh bt camtuh. Mesti ibu aisyah byk minum kalsium masa pregnant nih...hehe
ha, pasni x leh dh nk letak aisyah sorg2 atas katil...kang jdik superman benjol plak kang...hehe

Oyis said...

lia:
superman benjol? hehe.. alhamdulillah so far lom ada insiden lg. harap2 nya x adalah. tp mmg x bole lepa dah skang ni, sbb dia bole turn anything yg dijangka2. and lia mmg betul sesangat pasal bersilat nak pakai diaper tu... hi... mmg ligat lah..