Tuesday, June 15, 2010

Parcel For Moi

Rather busy today, so just a quickie ok?

Smlm dpt email suruh tuntut parcel dkt Reception. Peliks... mmg tgh expecting a parcel pon, I ordered something online, tp rasanya it was addressed ke rumah, kenapa plak leh sampai opis nih?

Rupa2nya, si Zafi itu telah telah menghadiahkan daku surprise Bday present. Beliau telah bersusah payah mengorder online dan oleh sebab x tahu alamat rumah, tp kalo tanya kang x surprise, sanggup bliau mengambil risiko hntr ke lab. Haha. Aku adalah amat, amat, amat terharu wokeh? Terima kasih byk2 Zafi. Semoga Allah membalas budi baik mu itu!







Hadiahnya adalah sebuah mug. One side ada gmbr Aisyah, masa ni gigi dia jarang2 lg sbb lom tumbuh taring dan geraham. On the other side of the mug, ada gmbr geng2 muda belia (ahem!) kat Plymouth ni, kitaorg masa tu gi jenjalan ngan Uni Trip ke Stonehenge, which was September of last year. Cpt nya masa berlalu you alls, dah half way through June dah kan? Almost setahun dah that trip, aiyo!

Ok I gotta go. Sebetulnya ada byk gak nak dibloggingkan, tp spt biasa, masa mencemburui saya hehe. Apatah lg di bulan Rejab ini, gigih lah aku berposa (ganti). Bijak betul pergi start posa during the longest days of the year. Yup, hari tgh pjg, posa skang start from 2.45 am - 9.30 pm. Wallaweh, you do the maths la ye, malas nak kira berapa jam tu. Semoga Allah memberikan aku kekuatan, dan menjauhkan diri drpd gastrik yg kekadang dtg, sbb byk lg nih berhutang... Tu la, masa x posa atas tiket 'Rukhsah Pregnant', or 'Rukhsah Breastfeeding', mmg best, tp part kena ganti, lu pikir la sendiri...

Knp x ganti musim winter? Sbb musim winter is just as bad, psl udara sejuk kering, kalo posa berhari2 berturut2 konfem bibir pecah2 and luka2, kulit jadi gatal sbb dehydrated x minum air, even tho siang nya pendek. X pe la, kira training utk Ramadhan, sbb it will still be about this long jg come August pon. Plus, bila lg nak merasa posa pjg2 gini ye dok? Kat Msia x dpt :) <--- ayat org x de pilihan kena jugak ganti di musim summer haha! Alhamdulillah, skang cuaca mmg tgh best and ok sgt utk berpuasa, tidak la panas melampau2 dan sejuk terlebih2. Just to show you that summer is indeed, here, ni gmbr Aisyah dah bole pakai spaghetti straps. Lately nih pakai skirts and shorts je dah, jeans simpan dlm gobok. Don't we all love summer?! :)







PS: To my mother - Umi, kalo itu trolley, by the time balik Msia sudah goyang2 atau tercabut tayar nya, paham2 aje lah mengapa. Cucunda terchenta buat race car, apa bole buat, hehehhee...


Ok la aku nak balik. Kalo sempat nak buat Cakoi. Time2 posa ni mcm2 teringin, tp adat duk oversea, nak mkn kena la bikin dgn tulang dua kerat jgk, haih!


6 comments:

Heartilyina said...

hihi slamat ganti poser kak. me pn tgh mengganti. dh ganti 26 days. 4 more days to go! hopefully by next week hbs la. gigih betul ganti poser. maklumla my ihsan kuar elok2 je 1 day b4 poser. patut buh nama muhammad ramadhan ;P

isabelle said...

how suwweeettt.
gigih kirim ke lab tu!

Oyis said...

heartilyina:
hehe muhammad ramadhan. nasib baik 4 hari dah x lama tuh. sana hari tgh pjg jgk ke?

isabelle:
tersgt la suweeetttt nya. mmg x sangka langsung!

Heartilyina said...

aah sini ari tgh pjg. tp takla spjg tmpt akak. masa musim sejuk xterganti juga sbb sejuk sgt xsanggup nk kuar dr futon utk bersahur hihi

Nida said...

betul tu.. bila teringin mulalah godeh resipi kat internet ni..

Oyis said...

k nida:
hehe betul la tu. tggu aje la bulan posa ni, mcm2 terhasil dgn tgn dua kerat ini, yg x tersangka2 bole buat pon jadi!