Friday, June 18, 2010

Combo Bday Celebration

Like I said, after balik opis awal smlm, kitaorg kuar gi mkn2, Hubs belanja sempena my bday itu hari and also Aisyah's bday. Sejak gi mkn sambut anniversary dekat the Seafood and Pasta Bar di Barbican tuh, kitaorg jd hooked plak, so we decided to NOT be adventurous, and to stick with kedai yg kitaorg dah tahu komfem sedap and x was2. So again, we went to the same restaurant, sampaikan waiter dia yg greeted us pon siap ingat lg kitaorg hehe (nmpk sgt haku sorg je yg pakai tudung masuk kedai dia agaknya).

Bday Girl sengih2 sbb tahu nak keluar jalan2. (PS: Suraya, ni baju awak kasi)


Macam Ibu nya lah kan, excited x terbendung!


Sejibik kan?


Ok la, org ini ada contribute 50% DNA jg, so kena la letak gmbr dia. Lg pon dia dah belanja tu kan


But this time, tukar menu sket, we ordered the Tapas for Two platter (ada Grilled King Prawn, Raw Smoked Salmon, Pita bread, Taramasalata, Salad, Chips, Garlic Mushroom) and then side order mintak chips, garlic bread and the sticky chilli rice.







Overall, sedap mmg sedap, but next time prolly nak order yg proper dish mcm last time la, bcoz tapas looked more like a snack di perut org Msia seperti kami ni, walhal pada omputih mesti diorg kata dah cukup byk dah tu haha. At least merasa la jgk tapas before I get to Barcelona next month, so idak la teman terpinga2 kalo dah sampai negara Sepanyol sana besok2.

Afterwards, kitaorg jenjalan kat seaside tu la, standard taktik nak kasi Aisyah release all her energy and then hopefully tido awal hehehe. Tgk syok2 posing, Hubs mintak ada sorg org tua ni yg tgh berjalan ngan bini dia tolong amik gmbr family photo kitaorg. Org tu baik betul, siap ajar setting2 kamera lg dkt Hubs apa semua. Pastu wife dia pon sakan je layan, tunggu husband dia duk ajar and petik2 gmbr kitaorg. Siap bgtau lg dia ada cucu lelaki baya Aisyah, and when I told her it was Aisyah's bday, dia pon wished la happy bday, peramah betul. Aku tgk muka laki dia tu mcm familiar sgt2, tp mcm x caya je terserempak dia kat sini, so tanya la, 'Do I know you from somewhere?'. Pastu dia sengih2 bole jawab, 'From the University'. Pastu baru la konfem tekaan aku, org tua itu adalah Head of Graduate School kat UoP. Hehe... Dia siap ingat lg aku pernah gi briefing yg dia kasi psl Transfer Report. Aku kenal dia, tp mcm lain betul rupe nya bila dia pakai baju kasual hihi...




Oh smlm aku kata Aisyah dpt Bday card from her nursery kan? Ni dia, a pic of Butterfly lg. I am very touched, sbb hand made.






And this is Aisyah today after nursery. Mula2 tgk tangan dia merah, ingatkan kenapa. Bila aku tanya, Aisyah jawab, 'Pik', and tunjuk hasil seni dia hari ni. Oooo... she drew a pic of something today. Nmpk nya usaha menghantar Aisyah ke nursery sudah slow2 menampakkan hasil yg positif. Now we've got to get her an Art folder, so that bole simpan sbg keepsake hasil tgn dia nih.







Bkn sahaja dia telah menghasilkan artwork, malah hari ni carer dia ckp dia nangis kejap je, pastu joined in semasa singing session, AND makan cheese pasta for lunch followed by Strawberry Mousse as dessert dgn BANYAK NYA! Siap ada bukti lg sbb ada keping2 putih kering kat pipi dia (comot mkn cheese pasta kot) when we picked her up that afternoon. Oh, I am so proud of her.... Hopefully this stays la, and bukan fluke or one off only :)



It reads:

Today I enjoyed playing with Home Corner, Mazes and Singing. I did a painting today. I went into the Ballpool and played in the garden

For lunch I had Cheese Pasta, Strawberry Mousse at 11.45 a.m

I slept for N/A

and I drank water on the go

Toileting / Nappies:
9.00 - dry
10.30 - dry
12.30 - wet

That's all folks. Have a nice weekend!

3 comments:

isabelle said...

i sungguh teruja tgk king prawn tu. byk gak u order.how much did it cost?

btw,mat saleh ni kalo baik, baik betul kan?

Oyis said...

isabelle:
it had costed us GBP24.99 utk tapas for two tuh. but that's considerably cheaper than getting two full meal coz one meal probably cost around GBP15 mcm tuh. but then again, as i said earlier, sbb portion dia sket2, tp ada mcm2, pada kita perut melayu ni maybe rasa mcm snack aje :)

btw, makan prawn tu sblm terlambat Is. Nanti dah berpantang, 40 days x leh makan hehehe

and yup, mat salleh ni kalo baik tu, baik betul, esp yg educated la, sbb diorg paham n understand islam etc. klo yg racist, fanatik dsb nya, nak2 yg x belajar tinggi tu, pon ada jg... adat la manusia, ada baik, ada yg jahat huhu

mama zharfan said...

bestnya mkn seafood tu...
me tak pernah lg order/try mkn benda2 mcm tu since dok UK ni,..paling2 mung setakat mkn fish & chips ajer :) mcm tak pernah nampak plak kedai tu kat area notts ni :p