Monday, June 21, 2010

Happy Summer Solstice!

Today is officially the longest day of the year 2010 in the UK. Kalo anda berpuasa hari ni, fuh... mmg insyaAllah x de masalah dah nak tackle posa di bulan Ramadhan nanti heheh... Ingatkan berkobar nak gi school hari ni, sbb mcm2 ada nak dibuat, siap dah plan2 nak study kat tgh padang atas rumput apa semua (mat salleh la sgt kan?), tp nmpk nya hasrat tu terpaksa di postpone ke suatu masa yg lain kerana aku duduk umah aje hari ni temankan cik Aisyah yg sedang demam :( Syukur la demam dia tu mcm overnight aje, more like a tummy bug it was, sbb ada berak cair plus muntah2 sket. But now kalo bg paracetamol and ibuprofen on time, insyaAllah masih bole curb the fever from spiking up. But still, as a precaution, teman dia kat umah, moga2 cpt sembuh. So whilst Hubs went out to get groceries, I looked after her, yg tgh main mak2 kot dgn teddies nya (sila rujuk video). A little translation, teddies dia berak tu, tu yg Aisyah duk sapu2 bontot bear dia ngan tisu (ala2 aku cuci bontot dia pki wet wipes. Tu psl la dia sebut taik, taik, and also 'smewi' (smelly) hehe...



video





6 comments:

miSs inTerpReted said...

your little girl is so comel!!!

Heartilyina said...

hihi comel :) br lps bday demam plak ye. cpt2 sihat ye aisyah :)

Oyis said...

sabb:
tenkiu. peringkat baru nak bercakap tu hehe

heartilyina:
thanks ina! :)

Lia Sakinah said...

haha...aisyah sgt comel!! Ckp taik pun dah slang2 Queen Mother dah tuh...abih aaa balik msia nti kang auntie Lia kene speaking London dgn aisyah nmpknye nih...hehe

isabelle said...

hahaha...smewi...
comel sungguh.
btw, i ingat taik tu dia belajar sebut english word.

Oyis said...

lia:
slang Queen Mother ke? x perasan la plak hehe... maybe she picked up the accent from the nursery kot, x pon TV, sbb kat umah cakap campur2, BM pon ada jg. kok ta-ik jd taaaiii... hehehe

isabelle:
dia kalo sebut poo poo makna nya dia baru je selesai berak (masih panas2 dlm pampers), mintak disalinkan. tp kalo dah bukak pampers utk salin, dia refer as poop dia tu taik. ntah reasoning mana ntah dia guna :)