Sunday, August 22, 2010

Did You Manage To Catch A Glimpse of Us In Harian Metro?



On Saturday, 21 August 2010, a picture of my family and I keluar paper Harian Metro, menghiasi bahagian Salam Perantauan, dalam ruangan Variasi. Mmg x disangka2 sebenarnya, sbb nya gmbr tu dah agak lama hantar, masa baru posa hari kedua kalo x silap. Budgetnya keluar kat ruangan online je la, tp dari sehari ke sehari check, mcm x de je. So ingatkan mmg x mencukupi kriteria ke apa kan, tu yg hntr lagi sekali ke Utusan plak, and dpt la keluar online, spt yg dah terpublish kat entry ini.

Skali tu, on Saturday morning, terbaca kat my shoutbox...



X pasti sama ada yg Wan tu maksudkan versi online ke versi paper, tp check2 online, x de pon. So masa tu waktu UK baru pkl 12 tghari, Msia plak dah pkl 7 ptg, dekat waktu berbuka, tp telepon la jg family kat Msia, nak tanya kot2 ada yg beli Harian Metro hari tu. Sayang nya diorg x terbeli la plak utk hari tu. So dlm kelam kabut diorg nak berbuka posa tu, Adik bongsu aku keluar la jgk gi cari paper, ye la, lps dah berbuka kang sibuk nak teraweh apa semua, bila lg sempat nak beli paper. Tangguh2 kang, habis plak paper tu, x pon kedai tutup semua mcm mana.

Right before Maghrib, they called us back, and my Dad ckp ada pon gmbr kitaorg ni ha, eheh. So he then proceeded to scan the pic to us, utk kenang2an. Bila called kampung Hubs plak, rupanya diorg dah tahu, sbb nya Pakcik Hubs ada menelepon bgtau ada ternmpk kat paper. Glamers la kejap, biar lah publisiti murahan je pon ... hehe...

Apapon, sungguh x expect sbb kalo tgk, gmbr tu dalam rumah aje, bkn lah berlatar belakangkan pemandangan yg menarik pon mcm yg org2 lain hantar. Siap Hubs ingat gmbr kitaorg x tersiar2 kat online tu pon mungkin sbb x menarik kot. Ye la, sesapa pon bole posing pakai baju kurung and baju melayu and then main petik je la kata duk mana2 kan. Rupanya maybe diorg kept it to be printed for the paper la agaknya. Apapon, you guys kat Harian Metro, you guys rock lah :)

And the anonymous 'Wan', thank you very much for alerting me of this. There wasn't a link for me to get back to you, but if you could leave me an email, I would like to personally thank you and maybe get to know you better :)

OK that's all for tonight. Short2 entry oneee, coz nak prepare for another manic Monday tomorrow :)


7 comments:

Ammi Sara said...

Galmer g2! ala melepas sudah tak sempat beli.;-) (jarang pun beli paaper)

isabelle said...

huiii..glamer lagi!
sygnya gmbr dlm umah jer.

azura said...

hahaha, best kan? me n family pun keluar on metro's thursday 19th and berita harian's tuesday 17th. yang kat metro tu macam u la, hantar sikit punya awal, tapi lama jugak nak keluar :)

selamat berpuasa oyis & family! hugs to lil aisyah :)

Wan said...

salam...

no worries, small matter jer.. actually aritu main agak2 jer, sbb perasan gmbar oyis+aisyah kat dlm tuh.. kebetulan masa tuh hubby tgh online, tu yg mintak dia tlg tuliskan kat chatbox... tp lupa lak nak bgtau versi paper+taruk link..hehehe

apapon bagusla berjaya dapatkan papertuh.. ingat kalo uol tak sempat beli, boleh jer saya poskan bila balik uk nnti..

mmg glamer gitu, bukan senang nak kuar kat paper kan.. :) nnti next year nak try hantar jugak la.. :)

selamat berpuasa! :)

mama zharfan said...

glamer tu!!!

Azizul Azri Mustaffa said...

wah famous seketika..hehe..last year pun kami berjaya masuk paper, tp xtaula thn ni..anyway salam Ramadhan & selamat berpuasa kepada Oyis dan keluarga..

Oyis said...

k sara:
hehe. tu la, bknnya tau bila2 masuk paper tu pon kn, mcm mana nak beli siap2 ye dok? tu pon nasib baik somebody kat msia bgtau, kalo x, terlepas sama la jawab nya...

isabelle:
dlm umah pon dlm umah la, janji keluar hehe...

azura:
best jg, bole la jd kenang2an. lg pon bkn nya hari2 leh masuk paper, kalo jd PM ke artist terkenal tu lain la ek. salam ramdadhan 2 u too and kiss kiss buat juju! mesti dah besar dah dia skang ni, lama x nmpk gmbr dia kat blog :)

k wan:
ooo k wan ke mysterious wan tu? hehe... saya ingatkan wan mana la. aiseh, bole terlupa kjp akak balik msia. apapon, thanks byk2 tu akak (and hubby akak tukang taip), for letting us know. sungguh, kalo x ckp kitaorg n family x tahu menahu. alhamdulillah, lps akak ckp tu masih sempat lg rembat satu copy, tima kasih skali lg :)

mamazharfan:
glamer 5 saat je hehe

azizul:
a ah, ingt lg azizul masuk paper thn lps. usually tmpt2 unique mcm denmark, has a better chance utk published kan, so we'll keep our eyes open la yeh, masih ada halfway to go nih hehe.. kalo UK ni mcm kg msia baru je, sbb ramai, so agak payah nak dpt. apapon, salam ramadhan jg utk azizul sekeluarga. tahun ni tahun pertama beraya bertiga ye? pasti lebih bermakna eh