Sunday, August 15, 2010

The Amusement Park At The Hoe

Hari ni cuaca adalah amat cantek skali. Oleh itu, bgn2 je terus bergegas menyiapkan diri dan Aisyah dan mengajak Shue gi terjah carboot heheh. Tp x sempat snap gmbr, dek terlalu asyik pusing2. Lps dah selesai shopping la konon kan, pergi ronda2 kat The Hoe, and masuk la area The Hoe Amusement Park buat pertama kalinya (dulu cari2 x jumpa).

[1] Masuk2 je nmpk train ride kan, terus teruja la anak Ibu nih. Panjang leher2 menengokkan train tuh


[2] Bagi Aisyah treat sket, sbb last week the weather had been horrendous, x keluar ke mana2 sbb cuaca kurg best, siap rasa mcm mid of November plak. Tgk siapa lebih excited dlm gmbr ni, Ibu ke Aisyah?


[3] The Hoe ni kan tepi pantai, so can you see the sea behind us? Nampak x yacht2 tu semua sailing in the background. On a nice day like this, it feels like a piece of heaven has dropped onto Earth! (okay exaggerating.... but it is VERY lovely. Sayang Plymouth)


[4] Harga sekali naik. 50p aje. Nasib baik murah.


[5] Harga kegirangan anak dan bini - priceless!


[6] Bergambar dgn Shue


[7] Lps dah main train tu, main dkt playground plak


[8] This one Aisyah dah bole pronounce - See-saw! Mesti kes kerap main see saw di nursery kot


[9] For family foto, bergambar dpn the shady Picnic Area. Nama je picnic area, tp kitaorg semua posa eh


[10] Except Aisyah, that is... eheh. Kantoi makan aiskrim di siang hari bulan ramadhan la plak ek Aisyah ni.


I hope Aisyah had a nice day out. She's too small to remember, tp esok bila besar2, biar dia ingat balik what a good time we had as a family. May there be more days like these to come in the future, amin... :)


3 comments:

mama zharfan said...

standardlah tu bila mak budak lebih excited dari anak :p
ur daughter is so cute in that outfit!!
and nice pics too..esp yg ada train and nampak sea+yacth tu..awesome!!

Alfian_Troxion said...

aku kat sini ada amusement park pon tak pergi2 lagi :P
anak ko makan eskrem potong ke noris?

Oyis said...

mamazharfan:
tenkiu. baju beli kat barcelona itu hari tu hihi. psl pic tu plak, the weather was superb yesterday, and i'm glad it translated well in the pics as well :)

pyan:
bawak la anak2 ko pergi pyan. kasi release tension belajar hehe. a ah, tu aiskrim potong, perisa vanilla. sedap ke x jgn tanya, sbb aku posa hehe...