Wednesday, August 18, 2010

My Spec :)

A few weeks ago, aku tgh kemas2 beg aku, tiba2 tercicir atas lantai spek mata hitam. Terus si budak comel itu dtg terkedek2 dari jauh dan sambil menjerit2, 'My Spec! My Spec!'. Pastu terus dipakai nya spek hitam tu dgn penuh rasa bergaya. Dgn nada bangga, beliau berkata, 'THIS IS MY SPEC'. Full sentence okeh? (PS: We know it should be called sunglasses, tp Aisyah has picked up the word 'Spec' sbb Ayah dia selalu ckp, Aisyah amikkan spek ayah).

Ni dia gmbr2 Aisyah melaram ngan spek hitam Ibu. Pastu sudahnya dia buat lawak dipakaikan spek hitam kat belon Spongebob dia lak. Creative and funny, that's Aisyah for you.













... and not to mention, cute and cuddly too mcm Ibu dia lah!


8 comments:

Ammi Sara said...

a full sentence!(in english lak tu, double wow!) good job aishah, spec pun spec lah..kita kat msia ni pgl spec itam lg lawak kan, haha

Oyis said...

k sara:
haha, betul tu, spek pon spek lah hehe. ni kes parents cakap caca marba dlm rumah hehehe...

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

pPandainya Aisyah melaram ngan spek hitam Ibu..comeyyy!!!

isabelle said...

sangat mengejutkan & mengujakan bila anak2 sebut ayah penuh yg kita x pernah ajar kan?
cute betul aisyah

Oyis said...

mamadanish:
tu la, budak2 ni kalo bab tiru cara berpakaian, cpt betul ngikut. so far dah pandai pakai kasut Ibu, tudung Ibu, spek Ibu, lipstick Ibu. ada skali tu bra Ibu dgn pad Ibu pon dicubanya... ish!

isabelle:
a ah. mmg terkejut la jgk, tp seronot dgr. rasanya byk yg dia pick up from nursery. tu psl la, mahal sket pon pejam2 kan mata je la, sbb nmpk progressnya positive. adam macam mana skang lps hntr nursery hari tu? mesti nmpk byk perkembangannya berbanding masa hntr rumah org dulu kan

Syaliza said...

Wah,kagumnya Aisyah dah boleh buat full sentence. Mine asyik dok sepatah2 words je, tapi bila bg instructions dia paham lak.Monday ni baru start masuk pre-school. Hopefully ada progress in talking. Aisyah dulu start masuk nursery umur brp? I believe kids who are surrounded by peers memang cepat pick-up languange.

Oyis said...

syaliza:
oo x lama lg nnt pandai la tu ckp full snetence. lg pon, aisyah lg tua kan than ur daughter? so no need to worry. tp betul tu pasal budak2 yg selalu dikelilingi budak2 lain cpt belajar language. aisyah masuk nursery umur 2 bulan sblm birthday dia yg ke-2. sbb utama pon nak galakkan dia berckp n interact with other children la, sbb nya bila duk umah x bergaul ngan sesapa other than parents dia kan. Alhamdulillah, sejak dah pergi nursery ni, nmpk bykkkk progress dia. so mmg i personally galakkan la, kalo ada rezeki lebih kan. di NZ mahal x pre-school nya?

Syaliza said...

I thought that u hantar Aisyah at the very beginning bila sampai UK.Kat sini, start from 2 yrs baru boleh masuk pre-school.Less than 2 yrs masuk nursery, tapi nursery ni punyalah mahal fee dia.So, si kecik tu dok rumoh lah all this while.Today is Sarah's birthday yg ke-2.Tu yg Monday ni dah boleh masuk sekolah.hehe...Agak mahal juga pre-school fee kat sini(NZD45/day).Tapi, tutup sebelah mata je la.Duit boleh di cari kan.Yg penting education anak kan.Teringat hantar Sarah kat rumah pengasuh masa kat M'sia baru RM300 SEBULAN.huhuhu...boleh save banyak tu.