Monday, August 16, 2010

Salam Perantauan (Utusan)


Mungkin terlalu awal nak mengucapkan Salam Lebaran, tp tahun lepas dek terlalu lambat submit, eden terlepas. Oleh sbb x tahu berapa lama diorg kat press proses, makanya aku main hntr aje la Salam Perantauan aku awal tahun ni, mmg agak x malu sbb belum pun seminggu berpuasa! Hihi... Click here for the link and to read the dedication


Mungkin sbb masih terlalu awal dan pihak Utusan belom overflowing with entries, kali ni dia sempat publish entry kitaorg, tp online je la kot. I don't think it will make it into the actual paper, sbb biasanya only those yg bergambar ramai2 like adik2 undergrads in Baju Kurung and Baju Melayu with the Jalur Gemilang Flag aje yg lebih cenderung utk terpilih. Apapon aku tetap bersyukur. Tp kalo ada yg dah terbeli paper Utusan tu, riki2 lah yek on our behalf, kot2 ada kan, who knows :P Kalo ada let me know eh hehehehe...

Okay, enough cerita raya. Back to focusing on fasting in Ramadhan. Salam Perantauan!


8 comments:

isabelle said...

feewittt...glamer la!

yatie chomeyl said...

wah dh hntr..i pon br je lepas hntr td hehe

Ammi Sara said...

bestnyer!!! suke..kunun ingt kami dpt lah buat masa kat aussie tp x de rezeki kan, tgk kawan2 punyer pun jd lah! glamer lah aishah! ;)

Heartilyina said...

kak oyis kiter pn teringin nk hantar tapi dh serik cz last 2 years hantar siap tertinggal nk mention in-laws'! then siap boleh email to d newspaper blamed the person in charged cz i tot dia yg salah salin ke apa. only later baru sedar it was my own fault salah anta the right file. then email blk to d person ckp sorry hahaha. jd bhn mulut gak la among families. but seb baik my in-laws cool je n diorg paham la i tersilap hantar. boleh gelak2 je lagi. itu la bahana nyer buat keje tgh2 mlm pastu xdouble check d correct file before sending! ;P

Oyis said...

isabelle:
tp x leh la lawan org tu, masa dia hntr Salam Perantau masa dia kat Aussie dulu, glamer satu ex-ofis u! *wink*

yatiechomeyl:
nnt dah kuar bubuh kat blog tau ngeeee :D

k sara:
hehe ... k sara nak tau, punya la payah nak cari gmbr yg senonoh dan tiga beranak ni. sbb nya asyik ada gmbr ibu dan Aisyah or Aisyah dan Ayah (satu mesti jd fotografer). haih jenuh bilik album!

heartilyina:
alamak! parah juga kalo tercicir nama mertua mcm tu. xpe,jgn serik, this year mesti kesalahan sama dah x berulang :)

WaNNi said...

kak wani htr dedication utk 1&2 yr raya je. tahun rasa malas sbb sedey dah thn ke-3 beraya kat sini :(. yg bestnye 1 yr tu masuk online n paper! paper ahad beberapa hari sebelum raya pulak tu, sure la ramai sedara mara yg baca. takde tayang bendera segala pun. agaknya diorang baling dadu kot tengok sapa yg kena :)

Oyis said...

k wanni:
hehe baling dadu... tp rezeki la kalo dpt masuk paper betul2 tu kan. sure family simpan keratan akhbar tu elok2. best2...

wah dah final ramadhan kat sini dah ke? mesti sayu kan? tu la, like EVERYBODY has told me, 'tahun pertama lambatnya berjalan, tahun kedua dah mula x cukup masa, tahun ketiga sekelip mata je berlalu!'. nervous gak ni, sbb this oct je dah melangkau third year huhu... let's make the most of it!

Syaliza said...

You r right. Bila dah masuk tahun ke-2 dah terasa malas nak bersosial. Nervous pun dah sepoi2 bahasa dah mari...