Tuesday, August 24, 2010

Super Woman

Hari ni SV nak jumpa. Email appointmentnya dia baru hntr semlm. Kelam kelibut aku dibuatnya. Mula2 baca email tu terus rasa nak terkencing, berdebor2 sbb takut sbb dah dkt 2 bulan x jumpa (all summer). Mcm x byk progress nak cerita. Lps tu calmed down, sat at my desk and buat list of things I'd done and achieved semula, rasa OK la sket, ada la juga benda yg nak dicerita, cuma result x impressive. As of this moment pon masih men-coding, dgn harapan menjadi la jgk this something that I have been trying. Moga2 menjadik, at least sbg demo aje dulu pon ok, pakai mock dataset dulu, bg tujuan membuktikan potential method ni.

Satu lg debar ialah sbb spjg SV away ni, aku adalah me-refined sket kerja aku, but x discuss ngan dia lg this part. Pandai2 sendiri aje, but after two years, rasanya it is expected that all students jd independent with their work, at least partially. Hopefully he'll OK it, then bole terus carry on. Kalo x, hmm.. payah la, malas nak fikir lg.

Between, study, work, mommyhood and house chores, in Ramadhan more so, you would have thought that I'm a Super Woman already. Tp bukan. Aku bukan lah insan hebat. Ada ramai yg jauh lebih best, yg lebih layak lg akan gelaran itu. Meh aku kenalkan dgn Super Woman yg sebenar, kalo korg nak tahu...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.



Ha tgk, seluar dalam kat luar, trademark utama SuperWomen.

Don't ask me why Aisyah dress up mcm tu. Pandai2 dia aje amik panties yg dijemur, and pakai sendiri on the outside. Look what she has for shoes.... Ye, cawan plastik. Konon high heels la tuh. Imaginative betul. Aku x sound dia masa ni sbb (a) sibuk masak, (b) it shows that she is creative, and (c) it's friggin' cute! Hehe...



7 comments:

isabelle said...

wahahahaha...kiut la!
nanti dah besar, mesti dia xnak admit dia yg pakai mcm tu.

mama zharfan said...

sooo cute!!!

Oyis said...

isabelle:
kan? mesti x ngaku, kan? tp bukti ado ni hah, hehehe... unless dia ada ramai lg adik2 perempuan lps ni (ahem2), mungkin dia bole ckp, 'wasn't me!', sbb x capture muka :P

mamazharfan:
thanks. fuyyooo. awal la mamazharfan bgn buat kerja. everyday at 6 am dah start study ke? maluuuuuu saya! (saya ni kes awal sbb nak prepare jumpa SV)

WaNNi said...

ni bkn pengaruh superwomen nih. ni dah kes ladygaga hehehe

Jordan said...

Haha cute. Must be hard to walk in those plastic cups!

Oyis said...

k wanni:
wallaweh.. ladygaga ke? tp kan, the more i look at that pic, the more i think u r right. uh-oh!

Jordan:
Wahai org2 Kampung sekalian! Lihat lah, Jordan Macvaysia telah singgah and komen di sini *mengipas2 diri dan terus pengsan sbb starstruck*

PS; do u remember me? once dkt alamanda my husband tegur u and lin and Al, saying, 'my wife reads your blog', tp saya tersipu2 malu lalu berselindung di blkg beliau sahaja? masa itu rasa nak pitam, skang pon sama jg. nervous x abis2 :P

and yes, it must have been awkward berjalan dlm cups tersebut, but Aisyah made it look easy. teringat pada anak2 kecil di china zaman purba who were made to wear dainty shoes

Jordan said...

Of course I remember! I was looking at some old posts in my blog yesterday and came across some comments you'd left; I thought I should say hello. Nice to see you're still blogging too. I'll be a regular reader now. :)