Friday, May 21, 2010

Carik Lain, Jumpa Lain :P

Dalam tgh sibuk mencari bahan dan merujuk past publications yg x jumpa2, hati tergerak utk search semula external hard disk yg ada dlm laci meja ni. Mmg x konfiden pon apa yg nak dicari tu ada dlm hard disk ni, sbb most of my main stuff I kept dlm PC kat opis, tp hampeh, x pasal2 earlier this week kiok plak PC tu x mau start2. Dah kena panggil Tech Support. Masa ni lah jgk nak carik THAT particular paper. So mahu x mahu cuba la carik dlm hard disk ni, kot2 ada.

Alhamdulillah, nasib menyebelahi aku, benda yg dicari ada. Bkn itu sahaja, malah terjumpa satu folder lama, titled Pics. Wah, ni sudah menarik. Maka menatap la aku gmbr2 zaman kurus dan muda. Bkn itu shj, video kawen pon ada dlm ni, hok aku ingat dah hilang ntah ke mana. Sukeee! So utk hari ni nak tepek gmbr2 lama aje la, utk kenang2an esp utk geng2 sekepala yg sama2 melalui zaman itu dan masih membaca blog ni hehe. Malas nak tulis pjg2, got so many things on my list to do, to do. Have a nice weekend all! (Rasa mcm baru je tulis ayat ni a couple of days ago, it's now the weekend AGAIN?! Where had my time gone off to?)

[1] Bersama sepupu melawat sekolah lama (Maahad Muhammadi Perempuan) yg byk membantu membentuk peribadi dan jatidiri (even diri dah byk berubah pon, I still believe it played a lot of influence on my grwoing up)



[2] With the Groovy Gang pada zaman buat A-Levels kat Queensbury Upper School, Dunstable (1997-99). The same lot of people can be found here

[3] Zaman bergiat aktif dalam Majlis Tertinggi Mahasiswa - trip to Pangkor (2001)


[4] Dgn Tok Guru (Linux) Sake (2001)


[5] Honeymooning dgn Hubs di Nexus Karambunai, Sabah (2005)


[6] Bday Eti / Potluck / Bukak Posa with the geng. Masa ni Che Fadh tgh sarat ngandungkan Khairah. Lihat tummy beliau, glorious sungguh! And lihat lah geng suami2 yg kena pushed ke tepi haha. Diorg malu2 nak bergosip masa tu, unlike masa potluck yg baru2 ni (2006)


[7] Ni lps Che Fadh dah bersalinkan Khairah. A farewell do utk beliau yg nak fly ke UK masa tu (2007)


[8] Even as a supporter je pon, muzik tradisional itu tidak ketinggalan - bawak kompang sih! (2007)



[9] Me & Yzma baking cupcakes for my Bday. This was not long after my miscarriage. Having gone through a miscarriage herself, she understood exactly how I was feeling at the time, and decided to cheer me up. Luv u to bits, hun! (2007)


[10] Masa raya dkt rumah my best fren Azhani, holding her first borne baby. My miscarried baby would have been borne a few weeks earlier kalo ikut EDD, and would have been the same age as her baby in the pic. Masa ni tgh feeling bitter sweet gitu, for I was happy for her, tp ada sense of loss jg. Little did I know I was already pregnant with Aisyah then! (2007)


[11] Alhamdulillah, Maha Suci Allah, Dia yg Maha Pemurah lg Penyayang telah memberi jua peluang kepada aku akhirnya utk bergelar Ibu. Semoga aku berjaya menunaikan amanah ini sebaik mungkin. Gambar ni slps konvo Master, a few days before bertolak ke UK. Gambar ni tepek jg utk motivasi menyiapkan PhD :) (2008)





5 comments:

sirna said...

seronokkan tgk pics lama-lama ni..=)

Ammi Sara said...

Oyis! sungguh comel dan manih mu berbaju kurung, hehehe..

isabelle said...

wahhh..syok pulak tgk gmbr muda2 dulu.gmbr masa hanimun tu nmpk lain betul. maybe seri pengantin tu dok lekat lagi kot.hehe

Oyis said...

sirna:
a ah. kenangan betul!

k sara:
manih eh k sara? dulu mmg eat baju kurung, sleep baju kurung, tp sejak dtg ni mmg jrg la nak pakai kalo bkn raya tu kan :P

isabelle:
ala ckp je la masa tu kuwuhhhhh... i x terasa pon :P

Shue said...

wahh besnya convo master....huhuh...jelesss....haaha..aku tk pegi convo...sbb jauh...dan juga costly..huhu Anyway....harap2 PhD ni kita boleh attend our own convo kan???wahh semangat! haaha tp aku takkan wat keje la utk beberapa minggu ni..kui..kuii