Tuesday, May 11, 2010

Another Quick One

This is just a quick one to let you guys know that I am feeling much, much better, and gusaran jiwa tempohari tu x lebih drpd my mood flunctutating up and down, driven by a crazy cyclic hormone aje - no worries! :)

As a matter of fact, since the last entry tu, x dak masa nak rasa bosan sgt pon, coz I have a SV meeting this Friday, so mmg tgh tekun gile2 la nih. Peringkat coding n logic semua dah jalan, and now that it's shooting off data at lightning speed (cheh bohong la tu, but still, bole jd overloaded indeed dgn data2 ni), I need to make sense of it all, dan kemudiannya present it a way that is easier for others to understand. Brp lama duk stuck kat situ, then baru la siap one part smlm. Sometimes the key to it is K.I.S.S - Keep It Simple, Stupid! hehe... Ni still ada another part of the testing to continue. Harap2 I can perform huhu...

Ingat nak tulis entry berkualiti sket, tp x sempat2 la plak. Plus pg ni si Aisyah bgn awal, pkl 6.30 pg dah x mo tido. Ni duk mkn bfast dgn dia la ni. It's 7.40 am. In 30 minutes time, we need to head out the door dah. Sempat ke nih? Selalunya aku akan kejut Aisyah pkl 8 am, after aku dah mandi apa semua, and change her diapers and baju before leaving (ini mesti. aku x paham mcm mana ada parents yg bole bawak anak pergi tinggal dkt nursery / babysitter tanpa salin pampers and still dlm baju tido). But today since dah bgn awal tu, kasi mkn bfast sesama dulu. Dia tgh fasa suka mkn cereal dgn susu, and paling best habis susu dulu sblm cereal. I think she's beginning to develop a taste for cow's milk. Good... good... sbb aku pon dah x sabar nak wean her from the boobies dah. Tgk betapa khusyuk nya dia menyuap. And check out my pyjamas jg. Cute kan, corak muffins hehe ;P



7 comments:

sirna said...

pretty and cute lil' girl...pandai mamam sendiri=)

Alfian_Troxion said...

pandai anak ko nyuap iya? anak aku si Farhanah walaupun ujung bulan nak 5 tahun, masih nak soh mak ayah suap. hehehehe. but of course she can suap sendiri... cuma nak manja la kot. maklumler, skg kena rebut attention ngan adik dia :D alhamdulillaah

Oyis said...

sirna:
dia mmg suka mkn sendiri, x mau disuap. senang keja parents dia, tp nak mengemas afterwards tu, hmm... tu psl la vakum 3 kali sehari rumah kitaorg ni :)

pyan:
ala, farhanah nak manja2 la tu.. buat masa ni aisyah very content suap sendiri. she had been feeding herself since 8 bulan tau umur dia, dia mmg refuse kalo disuap dgn sudu atau tgn. which is fine by me, esp kalo gi kenduri or mkn2.. sennag keja, but baju dia konfem la comotsss afterwards huhu

tun fatimah said...

aisyah makan mencangkung ke tu? or is she trying to duduk bersila dalam high chair? hihi so cute!

yzmahoney said...

kite baru ingat nk komen pasal sepi tuh..tue lar same lar dgn entry kite yang hormon jahat tuh..bile hormon tuh dtg mmg down gile kan.. fikiran pon ntah ape22..nway so glad awak dah ok & happy2-an... kite ingat nk call awak utk krgkan kegelisahan awak..chewah! tp these few days faizal amik cuti lame & kite asyik pergi meronggeng jer tanpa bukak sket pon research kite!! adoi!!! arinih baru gelabah nk bukak balik still kite blh reply blog awak!!! oowwhh have to get bact to work!!!! take care!!!

littlehumblelynn said...

so sweet ur little ones..

Oyis said...

tun:
dia mencangkung tu. kdg2 dia buat mcm tu. mcm2 pesen dia duduk dlm high chair tu, i biar kan aje. asal dia nak mkn. kalo Jo Frost Supernanny tgk harus i kena bambooo... hiihihi

yzma:
i feel so much better lps chatting ngan awak. like i said, kdg2 it's just moral support from someone yg understanding the situation we're in je yg we're soughting after. bkn la nak mintak exact penyelesaian pada masalah kita tu pon, sbb at this age, semua org pon ada masalah masing2 dah kan? hehe... phd ooo phd... sama2 la kita plough through it... luv u bebeh!

littlehumblelynn:
thx. masih sweet ke? masa ni dia lom mandi eheheh...