Saturday, December 19, 2009

It's finally snowed!

Yup, it's finally snowed in Plymouth, one of the warmest part of UK. Tempat lain dah snowed starting from a few days ago, and looks like we have also been blessed with a part of it as well. Mula2 perasan masa I was throwing away the rubbish out, and then ingatkan abu sampah, rupanya, snow flakes!

And what a miracle it is. There's something about the snow that makes everything magical, the way it floats in the air and touches you gently. All kids were dancing on the street, ladies in the car smiling, truly, SubhanAllah!

Terus masuk rumah, pakaikan Aisyah coat and off we went to the front garden utk menari2 dalam snow hehe. I guess it's the 1st snow for Aisyah where she gets to walk on it and enjoy it. Before this she was far too young. Ayah Aisyah penyejuk, so dia intai dari dalam rumah sahaja lah. These are some pics and vids of org jakun yg truly enjoyed of the moment :)


PS: Aisyah muka comot sbb I dragged her out tgh2 dia mkn breakfast (roti with choc spread)




















7 comments:

walpolpo said...

best nye aisyah main dengan snow....:)

ummiluqman said...

saya sungguh jeles.. nakmain snow jugak hehe.. kat sini walaupun winter tapi tak da snow.. yang ada ribut pasir je .sejuk tak kat sana?

Sufi said...

Wah!!! bestnyer main snow! aisyah nampak cute sgt...

Oyis said...

walpolpo:
mesti lg best dkt york. sini kjp tu je la snow dia, lps tu sleet n ice je huhu..

ummiluqman:
sejuukkkk.... nak dpt 3C ke atas mmg susah. tp rasanya kat europe lg susah. hari2 pon minus C. kat Abu Dhabi berapa C ye?

Sufi:
aisyah je kiut? ibu dia x kiut ke? hehe... aisyah ngan ibu dia sama2 excited terlebih dlm snow.

Az Azrinudin Alidin said...

noris dr s kirim salam kat ko..aku jumpa petang tadi

chefadh said...

wakaka..akhirnya snow jugok plymouth! syabas bette! sini 1 hari ja..agak tebal jugak, but ktrg tak spend lama sbb takdok kasut yg seswai, but then after beli kasut tu the next day tak turun pulak snow macam forecast..hmm..

Oyis said...

azri:
ye ke? rindu ah kat dia. apa cerita fakulti kita? ko dah naik bgnan baru x?

che fadh:
tu la, sini pon satu hari tu je la snow. duk tertggu2 n ternanti2 kan white christmas nih