Friday, March 23, 2012

Ringkasan Pagi Jumaat

Ringkasan hari ini:


[1] Setelah hampir 4 thn di UoP, baru tahu bole guna Student Media Hub. Dah lama tau kewujudan facility ni, tp ingatkan budak arts and photography je ada access, rupanya semua yg ada kena mengena dgn arts bole guna, computer music termasuk lah eheh. Td pegi pinjam sbb terpaksa, ada 'org besar' request suh record seminar member lab td, so as AJK Seminar, kena la usahakan ye dak? Rupanya senang aje proses dia, mcm gi pinjam buku kat library. Bilik media hub ni pon besar, mcm gudang dah aku tgk, tmpt simpan kamera, camcorder, mic, kabel2, plotter machine, printer, etc. Kamera mcm2 model from DSLR to secikai2 kamera, tripod segala saiz, memory card pon dia bole supply (pinjam). Aku amik alatan paling cikai td, sbb: (1) malas kalo lg gempaq lg besar, berat nak carry, (2) lg mahal lg tinggi responsibility nak jaga, (3) x de keja aku nak kena resize kalo dah HD quality nak naik ke laman web bkn nya senang2. So amik yg paling cokia, org kaunter tu pon happy. Asal dpt buat benda yg aku nak, sudah, Alhamdulillah...




[2] Lg Allah murahkan rezeki hari aku ni. Hari ni Kak mazni sedeqahkan nasi lemak plak. Sambal dia sebijik mcm sambal gerai, sedapppp gile x tau nak kata. Ya Allah, rindu betul aku nak beli nasi lemak tepi jalan. Nikmat tu... dah lama x merasa.



[3] Stretch sket. Patut la rasa ngantuk sgt2, rupanya dah pkl 1 pg. Syok karang idea x toleh masa. Mana x smgt, dlm lab ni ramai yg fasa dah nak sama. Tgk org smgt buat kerja, konfiden dgn contribution, aku pon jd fired up jgk la. Tp apsal masa cpt sgt berlalu ni ha lately?! Astaghfirullah al azim, jgn lah aku termasuk kategori org2 kerugian...


 

3 comments:

yatie chomeyl said...

lab ore jgn hrp la nk ado org smp kul 1pg...kul 9mlm sunyi sepi..mak pun nak terkencing takut duk sore2 kat lab hahaha

azzamoro said...

kalau kt mesia, org mesia jual nasik lemak tepi jalan untk breakfast.. kalau kat sane org jual ape kt tepi jalan pagi2? (ade ke?) heheh

takpe, nanti balik sini puaskan la hati makan nasik lemak tepi jalan.
nasi lemak tambah sotong sambal, ayam rendang, ayam masak merah, paru

perghh tentibe lapar kan hehe

Oyis said...

yatie: lab ni biasanya pkl 9 mlm ada lg org. tp by 1 am, x dok org dah jgk. cuma, tgk org lain wat kija bersungguh gilo, rasa kena kijo kuat jgk la, malu...

azza: huih, nasik lemak lauk paru tu mmg feveret i la. lama nya x mkn paru. 3 thn lbh ada dah kot ni huhuh... sini, pg2 mkn roti bkr. or cereal... konon diet, tp mcm x betul je? makin naik berat bdn ni ada haaa... x tau nak mkn apa dah.