Thursday, March 15, 2012

Panas Dari Oven

Cerita hari ni panas dari oven, cerita gi Mother's Day Lunch kat school Aisyah td. Ni baru balik. Kalo sendawa sure masih berbau lunch nya hehe.


As I said, sekolah Aisyah buat lunch sempena Mother's Day hari ni. In the UK, Mother's Day is celebrated in March, bkn May spt di Msia or USA (or maybe the rest of the world jg). This year, it falls on the 18th March, which is this Sunday.


It was quite nice that the school exncourages moms to come have lunch with their children td. It was a really simple 'do, sama mcm Xmas dinner hari tu, sempoi je, but the gesture really touched the heart.


Aisyah was soooo excited to see me there, terloncat2. Ramai jg ibu2 yg dtg, which was good. I felt bad dkt children yg ibu2 x dpt dtg, sbb some of them started to cry cari mak dia tp x de. From my observation so far, kalo school ada event, rasanya at least one of the parents better make some time to go, mmg terkesan la jgk kat jiwa diorg sbnarnya. Kesian plak tgk kan bila diorg dah start nangis2. Sempat berborak dgn bbrp ibu2 td sblm lunch bermula. Ada yg anak sekolah tahap (i.e. nursery, and sorg lg in Year 1), dah kena mkn lunch dua kali, sbb teman mkn setiap sorg anak (nursery and reception mkn dulu td 11.45 am, Year 1-6 mkn 12.30 tgh). Pengorbanan seorg ibu, sanggup mkn dua kali ok? ;)


Ok enough talk, pics...


[1] Aisyah makan Jacket Potato dgn Egg Mayo, serta sayur as sides. Bravo to Aisyah sbb mkn brocolli dan timun mcm mkn coklat. Sungguh x menurun mak dia (thank God!). Baju Aisyah bole plak sedondon ngan table cloth, aiseh...



[2] Hah, amik, mak dia punya portion. Vegetable Pie dgn roasted potatoes, with corn and gravy. Mana sayur nyeeeeee?



[3] For dessert, Aisyah amik semangkuk grapes and a slice of orange. Well done!



[4] Mak dia plak, Apple Crumble. Hishh.. sungguh la x sihat, tp mujur anak aku x termakan pengaruh langsung. Dia amik yg dia nak, x pandang kek2 walhal ada lg satu option tu coklat kek. Bagus2...



[5] Amik curi2 gmbr Irshad anak neighbour kitaorg. Bagus jgk option dia, amik yoghurt utk dessert. Health-conscious betul budak2 ni, syabas betha.



[6] Gmbr dgn Aisyah sblm balik.


Paling chumil, pg td kalo bg budak2 bawak2 50p, sekolah akan prepare kan hadiah utk ibu2 so that budak2 bole bawak balik ptg nnt. Giler cute kan? Pow 50p from their moms, then the moms will get hadiah sempena Mother's Day later. But still, aku jd tertunggu jgk dan excited x psl. Liek I said, the gesture is overwhelming. Apa lah agaknya si Aisyah nak bawak balik nanti ni ye yg berharga 50p? Hmmm... x sabar nya! hik hik..




 

3 comments:

@YUNID@TI said...

mama nyer mcm sedap jek.... nyum nyumm...

yatie chomeyl said...

amboi mama punyo portion..x agak2 hehehe.nanti aisyah yg jd dietician mama sbb tgk ko selection of foods yg aisyah amik tu, lg healthy dr mama dio hehe

Mixed-family in da house.... said...

seriously sama baju aishah ngn table cloth tu.....hikhikihik...tak kisah laaa kan aishah, janji mummy datang lunch kan....