Tuesday, March 27, 2012

At Dusk

Beginilah pemandangan yang dapat aku nikmati dlm perjalanan kembali ke Uni pada shift kedua (pagi pegi Uni, tghari balik amik Aisyah after school, ptg lps mkn malam sekeluarga pergi lg). Beautiful kan? SubhanAllah... Hampir2 terlupa bebanan tugasan yg terpikul di bahu...







"Dan (pada) pertukaran malam dan siang silih berganti, dan juga (pada) rezeki yang diturunkan oleh Allah dari langit, lalu Ia hidupkan dengannya tumbuh-tumbuhan di bumi sesudah matinya, serta (pada) peredaran angin, (semuanya itu mengandungi) tanda-tanda (yang membuktikan keesaan Allah, kekuasaanNya, kebijaksanaanNya, serta keluasan rahmatNya) bagi kaum yang mahu menggunakan akal fikiran (liqaumiy ya’qiluun)."


(Al-Jatsiyah:5)


4 comments:

Lia Sakinah said...

Indeed beautiful...
Noris, tau x camne nk activate kan balik notification ke email klu kita receive replied comments kt blogger ni?
Tetiba dh xde box utk tick option tu, klu nk tgk org ada reply x kene check sndiri kt post entry. Klu noris tau, btau ye... (hopefully sy x lupa nk check balik ruang komen ni sbb dh xde notification masuk email)

Nida said...

Subhanallah.. cantik dan indahnya pemandangan malam di sana.

Satu perkara yg akak perasan beza antara Malaysia dengan luar negara ialah pada warna biru langitnya.. kalau langit luar negara warnanya agak sedikit pekat.. wallahualam, entah benar atau tidak.. :)

yatie chomeyl said...

kagum oghe dgn oyis...oghe xpernoh la nk gi mari lab 2x sehari..maybe sbb lab ore jauh dr umoh (2jam pergi balik) or maybe sbb ore malas huhuhuuhh

Oyis said...

lia: alamak, saya mmg x tahu la lia. sbb selama ni mmg x on kan pon, sbb malas nanti semak emel. saya mmg lbh kerap cek blogger drpd emel. kalo saya free sket and kalo terjumpa cara2nya saya saya bg link kat awak eh? so sorry..

k nida: a ah, saya pon perasan tu. langit dia berbeza dgn langit di msia, x tahu knp. faktor awak ke? sbb msia mmg awan dia sarat2, sini kalo summer betul mmg payah nak jumpa awan, tp kalo hujan, masya Allah, gelap lg suram x terlawan lah

yatie: bkn rajin, terpaksa. ore lain bole wat straight 9-5 pm, ore skat pkl 3 pm jah. pastu pandai2 la cari waktu ganti. masa kecederaan dah pong ni huhu T_T. tp ore kejut dgr umah yatie 2 jam pegi-balik (naik kereta ko jalan kaki tuh?) umah ore 2 minit jah sampai uni, so x dop alasan lah :P