Tuesday, March 23, 2010

Aisyah's Progress

From this (Saturday afternoon)...


Half an hour after this pic was taken she vomitted again, ruining her dress

And this (Sunday afternoon)...


Exhausted and drained. Unable to even keep her eye lids open.



To this (Monday morning @ 4.30 a.m.)...


Coaxing her to eat. X de selera, so masak mcm2 just so she would eat :(



And now this (Tuesday morning @ 4.00 a.m.)


Dah pandai godek2 beg kamera Tok Ayah dia and usik mcm2 lg left on the table. Mentang2 la dia jetlagged, and org lain semua tido kan... :P

As of this moment, she is giving me a 'make over'. Rambut disikat dgn plastik spade dia (a toy we'd bought earlier), my neck is adorned with wayar mp3 player, my eyes dah kena pakai kan dgn my dad's reading spek, my back is 'scrubbed' with memory card reader, and my boobs are stuffed plastik roti. Semua ni nak amik attention sbb nak suh pay attention kat dia la tuh (dia jeles ngan blog nih). And I must say, her tactics works. Nak gi join dia main lah. hehehe...

Terima kasih atas doa2 semua. Keep them coming... Smg Aisyah kembali kepada her old 'mischievous' self! ;)


Monday, March 22, 2010

Post Touched Down

Wah.. lama rasa x update blog. Entry dah ada dalam kepala, byk... sampai x tahu nak cerita mana satu. Cerita mana2 yg sempat je la ye, Aisyah tgh tido ni. Kang dia bgn, kat situ la aku full stop eh.

Ramai pasti dok anggap aku tgh enjoy sakan la tuh, sampai x de masa nak update. X jgk. Enjoy mmg enjoy jumpa family apa semua, tp overshadow sket la psl Aisyah x sihat ni. Plak tu kitaorg tgh adapting to life and weather in Msia. Kpd mereka yg duduk di UK/oversea lama x balik tuh, FYI, sini mmggggg panas. Dia x panas garing mcm kita kat sana di musim summer tu, tp panas yg humid sampai melemaskan. Kitaorg ni 24/7 duduk dalam bilik master aku yg ada aircond tuh. Kluar bilik je mula la rasa mcm masuk sauna. Huhu.. pastu std la, nak kemas la apa la, jet lagged lg. Patut nya aku bantu sket2 urusan kenduri kawen adik aku ni, tp since Aisyah demam fokus kat dia dulu. Dah la waktu tido dia pon x betul lg. Kalo duduk kat tempat xde aircond je, mula la wilt mcm bunga x dpt air ko... Serius kesian. Tp bila masuk bilik air cond balik baru dia ok menyanyi2 apa semua.

Tang life pon ye jgk nak adapt semula, sbb nya baru la perasan byk jg la beza life di msia dgn UK, even the smallest things pon. Amik contoh, kat sana aku masak pakai dapur letrik, skali kat sini terkebil2 mcm org bodoh plak x tahu mcm mana nak psg balik penutup tong gas. Chett! Pastu x bole lepa, kalo mknan terdedah sket, cik Lat dtg hinggap. Kalo lupa masuk lauk yg dah masak dlm fridge, tau2 dah basi. Kalo mknan biar atas meja lama sket, x lama penuh kena hurung semut. Oh tensen! These are the things yg aku amik for granted whilst in the UK, sbb cuaca sejuk apa semua kan, x yah deal dgn insects and critters nih. Even smlm ada adegan kelakar sket. Ada nyamuk nak gigit pipi Aisyah, so aku pon suruh Hubs yg baring sebelah dia (masa ni kitaorg 3 beranak lom tido lg) tu bunuh la nyamuk tu. On reflex, Hubs pegi tampar nyamuk tu tp missed pon, sbb dah lama tinggal skills tampar menampar nyamuk nih - kat UK kan x de hehehe . Apa lg, menangis la Aisyah tu, ingat Ayah dia marah dia. Terus lari peluk aku. Budak x pernah kena gigit/kenal nyamuk la katakan... Sian dia heheh...

Network speed yg tahap dewa ni pon buat aku 'rajin' nak update gak. Tp cukup la ngomelan aku takat sini, kang nmpk mcm org lupa daratan plak. Bkn nak kutuk tanahair sendiri pon, tp just rasa tergezut plak dgn perubahan ni semua (buweekk ptuih! geli je yek ayat mek salleh celup nih). Tp kalo aku yg tua di Msia pon rasa kena amik masa nak sesuaikan diri, mmg Aisyah lg la teruk penangan culture shock nya. Tu dia pendiam and inactive tu. Dgn makcik2 pakcik2 dia semua, semua dia x nak. Even kalo diorg ada dalam bilik yg sama pon Aisyah x akan nak makan, sampai la org2 lain selain aku n Hubs kluar dari bilik tu baru dia nak mkn. Tp slowly dah ok sket aku tgk hari ni. Dah start x takut sgt dah kat org, tp lom bole dibuat /diambil utk pelik cium gomol lg. Give her some time lah, we'll see...

Ok ni dia chronicles perjalanan aku.

[1] Kitaorg stayed overnight kat 45LondonStay, sbb train dari Plymouth sampai London pkl 9.21 mlm, flight kitairg plak keesokannya at 10 malam. Satu mlm GBP30 sebilik. Bilik n amenities ok, hosts very very friendly. Masa ni aku tgh baca pelan tube underground. Aisyah kebosanan sbb x sabar nak kluar jalan dah. Pagi tu dia dah x mkn sgt. Bg nasi goreng x mahu, so beli pancakes and grapes kat Waitrose kasi dia mkn dalam stroller.





[2] Pelan asal nak jalan2 di London dulu, sbb ada byk masa lg before we have to check in at 6 p.m. So from London central tu, gi Heathrow dulu naik tube (giler lama okeh, please peruntukkan sejam perjalanan from London Paddington). Kitaorg gi wrapping baggages and tinggalkan beg2 kat situ. Utk wrap satu bag, GBP6. Utk storage plak, satu bag GBP8. Pengsan! Mmg bengkek sbb x leh check in bag awal. Kalo xdah leh jimat.




[3] Dalam pkl 2.30 jalan2 keliling London.




























[4] Pkl 3.30 ptg baru jumpa kedai makan, tu pon restoran Italian. Hubs mkn Penne Al Arabiatta, aku mkn Margherita Pizza, dan Aisyah aku order jacket potatoes, tp last2 dia x mkn pon. Share pizza ngan aku.






[5] Sampai balik Heathrow pkl 5.30 ptg. Retrieved our bags and checked in tanpa sebarang masalah. Konfem Aisyah akan dpt kiddie meal, and makanan akan disajikan an hour after flight bertolak. So we decided x yah mkn lah, lg pon kenyang lagi. Solat dan bersiap2. Masa ni dah salinkan Aisyah pakai baju spt di gambar di bawah ni tau. Baju ni beli masa Xmas sale kat NEXT hari tu lg, sbb mmg niat nak pakai masa atas flight balik Msia dah pon. X sampai 15 minit pakai baju ni, Aisyah muntah buat kali pertamanya.










[6] X pe la. Salinkan dia pakai baju spare. Ingatkan dia muntah td sbb excited ke hapa, mmg dia berlari non-stop di Heathrow tu (dia rasa ruangan lapang kot, x pon balas dendam sbb spjg kat London kena tambat dlm stroller aje, sbb jalan raya busy ngan kereta). Since we had two more hours to kill, kitaorg pon camwhoring la around Heathrow airport. Betul2 dpn kedai kasut Jimmy Choo, Aisyah muntah for the 2nd time.




[7] Masa ni agak cuak la. Aisyah pon dah gelisah and x selesa. So pergi cari supervisor airport, tanya psl ada x medic team kat Heathrow. Jawapannya: TAK ADA. Kalo kita nak, dia bole panggilkan ambulans drpd hospital, and paramedics akan tgk kan Aisyah, but x bole treat, hanya bole assess aje condition dia. Kalo teruk akan dibawa naik ambulans ke hospital. Risiko utk tinggal flight adalah tinggi. So dia ckp, cuba pergi Boots dulu (farmasi di airport tu), kot2 chemists dia ada suggestion or over the counter medicine.


[8] Tgh2 consult dgn chemist di Boots tu, Aisyah muntah utk kali ketiga. Masa ni siap terkena kaki org yg queue kat blkg kitaorg! As expected, chemists cannot advice on whether or not to get on the flight, and they do not sell anything over the counter for infants under the age of two. Habis kuat bole beli Calpol(liquid paracetamol) and Dioralyte (air garam).

[9] Pergi MAS ticketing office plak. By this time it was already 9.15 pm. Org tiket tu ckp, kalo postpone flight to tomorrow, kena tambah GBP100 seorg, AND standby aje (waiting list) sbb flight esok to Msia penuh. Kena decide cpt, sbb klo cancel flight mlm ni diorg nk turunkan suitcases kitaorg drpd flight. Aisyah muntah lg sekali kat sini.

[9] Mmg dah peluh seram sejuk dah aku n Hubs, sbb klo x naik flight ni, komfem kena tambah at least GBP200 utk flight tickets, then duit nk bermlm lg mlm tu nak kena amik kira jg. Nearest hotel is Hilton, ada berani? $$$... X kan nak cari B&B yg murah lg, sbb nya nak kena naik tube pon kalo pergi. Aisyah dah lembik n shirtless dah masa ni. So last2, naik je la flight bcoz nmpk mcm Aisyah dah ok. Tgh queu nk masuk flight, Aisyah muntah lg skali. We were the last to get on (sbb x decided tu lah).

[10] Atas flight, crew MAS bg Hubs baju pyjamas utk salin coz he stank of vomit (kena muntah Aisyah dah baju2 dia semua, even the spare ones). Aisyah fell asleep not long after, tp masa letakkan dia kat dlm bassinet, dia muntah lg. Total muntah atas flight: 3 kali. Hubs sampai kena tukar 2nd set of pyjamas (yg crew MAS bg) sbb the 1st pon pon kena muntah jgk. Aisyah at this point was reduced to just wearing nappy dia aje sbb mmg dah xde baju spare lg dah, semua pon kotor dah. Last2 pakaikan dia jaket brown dia shj, that was the only clean thing left. Note that flight dari UK-Msia is 12-hours long, and outside temperature can get up to -17C. Imagine mcm mana susah nya hati kitaorg masa tu. Doa x putus2 agar Aisyah cpt baik, n dlm hati x sudah2 chanting, cpt la sampai, cpt la sampai....

[11] The second half of the flight was better, dah x muntah tp mmg kena dukung je la. And x makan sket pon food dia huhu... By the time sampai Msia, baju dia ada satu dah kena muntah pada awal nya, tp dah dibasuh oleh Hubs dan dijemur oleh pramugari kat blkg flight, makanya sempat kering so bole pakai balik. Kesian dia, baju dia la paling kokak atas flight tu.




[12] Lps reunite with my family yg sambut kat KLIA, gi mkn kat KFC. Masa ni Aisyah dah start selera balik. Mungkin dia lapar sgt kot. But last2 dia muntah dua kali lps makan, even before leaving KLIA lg.










[13] On the way nak hntr kitaorg balik umah, Aisyah muntah dlm kereta sekali lg. Terus detour bawak gi Hospital An-Nur, just in case perlu warded. Tp Dr dia ckp x perlu, just keep her hydrated (not easy!)

[14] So from Sabtu, Ahad, and today, mmg duk fokus on getting her better. Nmpk mcm dah ok. Since Sunday dah x muntah, tp very quiet and byk tido. Maybe jet lag x abis lg. Maybe the heat gets to her. Maybe dia rasa disoriented. Maybe culture shock pon ye jgk. Tp paling sedih tgk dia mkn sket2 aje (even chips in Msia taste different, aku dah taste, so x blame dia langsung kalo dia reject). She has always had a small-ish body frame, but she now feels a little bonier than normal, I don't know whether it's bcoz she wears less bulkier clothes dah ke, or bcoz of the sickness. Apa pon, since touched down she'd already lost about 1-2 kg. That's at least 10% of her total body weight!




This evening my SIL dah bawak dia gi main swing kat park. Alhamdulillah dia dah ralit and enjoy tgh budak2 main basikal and layang2. Harap2 nya lps ni selera dia dtg balik and she starts to learn to enjoy her time here. Doa2 kan la yeh...

In the meantime, tgh mencari erti kesabaran sebenar with a semi-healthy baby yg tido masih ikut time UK. Entry ni siap diedit pada jam 6.25 pagi Msia time. Si Aisyah had been up from 3.30 a.m., lapar, siap masakkan utk dia pasta, chips, keropok ikan dsb nya, so that she has a variety of food to select from. Mulutnya rasa x best lg kot, tu yg jadi sgt2 fussy.

Please, please pray Aisyah cpt sembuh and returns to her old ceria self. I soooo miss her!!!




Wednesday, March 17, 2010

Senja Nan Berlabuh di Plymouth





Di kala senja ini berlabuh, kitaorg dah on our way to London dah..

PS: Do check this space after this, coz I'll be blogging temporarily from Msia plak, Insya Allah... blogger tegar la katakan... Doakan segala2 nya slmt dan segala urusan di permudahkan Allah ye... see you guys there!



Tuesday, March 16, 2010

Calm After A Storm

Who knew that nak bercuti 3 minggu pon is like bercuti 6 bulan? Mak aihhh.. letih...!

I was super upset this morning, sbb nya yesterday I spotted something wrong in my codes (logik), makanya ada satu part testing yg aku duk buat tu adalah dikira void. Dah la a very important part indeed, to demonstrate the enhancement of the newly implemented algorithm. Even when I woke up at 4 a.m. to try and fix the problem, masih x betul2 jg... Haish... mmg my SV was in for a huge disappointment la.

On top of that, I have managed to p*ss Hubs off by not packing and not doing seribu satu perkara nak kena buat before we leave tp aku x buat2 lagi, duk pentingkan testing ni je. Yes, I know, dia pon semak kepala otak tgk brg2 yg merata2 all over the place dsbnya. I know he thinks I am nuts for asking my SV for a meeting today (of all days!) AND attending the seminar this morning when I know for sure that byk gile benda nak dibuat last minute. Man, it is sooo hard when you try to please so many people at one time, and yet you still fail.

But I'm glad I have had this meeting with him, sbb nya phew.... lega! Altho result yg di cita2 kan itu tidak dpt ditunjukkan, tp beliau telah approve my methodology utk test ini. Juga beliau telah setuju dgn cadangan2 yg diberikan. And if I'm not mistaken, ada jg la sket2 hint of impresseiveness tu kat mata beliau. Alhamdulillah... I don't feel like such a loser now. I was this morning, tho', apatah lg mamat yg present pg td adalah member lab, and he is a part-time student tp his work was uber-cool.

And yup, with the results in tow, we are on our way to submitting a paper to a well-known music computing conference by the end of this April. It certainly means that I will have to work whilst in Msia (again, mendatagkan amarah Hubs kerana terpaksa bawak balik laptop), but at least dah nampak jalan dgn lebih bercahaya nya skang. On top of that, beliau telah approve utk memberikan aku space utk menghantar satu lg paper kpd satu conference national ni. Ingatkan dia x kasi join (some SV discourages their students to write at low impact conferences sbb buang masa, sayangkan result kasi simpan utk mega conference punya, or just simply embarrassed to be associated with a small scale conference), tetapi tidak beliau. Beliau berkata, kerjaya aku di Msia jg penting, makanya exposure and experience sebegini adalah bagus asal simpan results kaw2 kita tuh utk journal yeh . Malah, beliau tidak kisah pon kalo aku nak add nama2 ex-SV aku (andai bahan yg aku nak terbit tu ada contribution drpd zaman MSc dulu). So, Syukur Alhamdulillah!





Alang2 bermesra dgn SV ni aku terus fire je satu lg soalan dkt beliau yg selama ni mengganggu tidur ku, yakni schedule seminar lab. Kitaorg slalu ada seminar pg Jumaat, not a very good time for me bcoz of work commitments. And now that I told him that I prefer in the afternoon, beliau telah bersetuju menukar waktu kpd ptg Khamis terus. Sekali lg syukur ya Allah!

And then aku terpandang satu web page ni, yg ckp UoP bercuti Easter and end of term dari 27 March - 19 April 2010. Wah... sungguh la aku x rasa bersalah balik Msia nih hehehe...




Now I really am happy and can focus on spending time with my family at Msia, altho I still have these things to do (in that order yg telah di-laid out-kan atas desk ku itu), bcoz I really don't want to miss the deadline for the papers. But still, I am now officially happy and free!!! Alhamdulillah.....




Ok nak balik pujuk cik Abe. Doakan beliau lembut hati ek ngan aku. Sian aku, dah la tido x cukup, kerja byk, kena marah plak. Then nak plan jalan2 London nyer itinerary hohohoh...


Monday, March 15, 2010

Out of the Way Pablo Picasso....

Coz here comes Oyis Piccoyis... hehe

If Aisyah's recognition of my drawing is any indication, I'll be a much better artist than Picasso. At least my drawing is recognizable to a kid that is hardly 2 years old, unlike Picaso yg ko tenung2 berapa lama pon tetap la tiada rupa apa pon. And they call that abstract. Heh. Yo lah tu.

video


Sebenarnya ni dah take yg ke-2. Masa 1st time buat ni (a few minutes before this shot), Aisyah got them all right. Even gmbr kucing tu pon lom abis lukis lg dia dah ckp 'Iyau' (Meow - Cat). And she got banana right as well. By the time amik kamera, she must have been distracted, x pon dah boring kot, tu psl jawapan dia mcm ada betul ada x betul. Kids...

Apa pon, sungguh x sangka sbb nya selama ni dia mmg dah pandai tunjuk gmbr dlm buku and sebut, but dlm buku je la (sbb x nmpk ayam itik semua in real life kan. Kalo anjing ke, burung ke, ada la). Tp itu hari kat kedai ada potret baby dgn kucing pon dia dah pandai sebut 'Baby' dan 'Iyau', sambil tunjuk2 kat gmbr tu. Development budak2 ni never cease to amaze me!

Gediks nak tulis jgk entry walhal mmg masa suntuk sgt2 dah ni. Pengsan la, testing x siap lg, tp sengaja membooking sesi perbincangan dgn Prof esok. Bkn apa, x best la main tinggal aje lab for 3 weeks kan. Koman2 nak kena present gak sket2 kat dia, udah le last jumpa 3 weeks ago. Dgn paper yg nak kena submit by April lg. Oh berpeluh and berdebar plak pikir2 psl kerja nih semua.

Hok aloh x leh nak tulis pjg2 dah, laki I dah buzz suh balik. Plak tu mintak masakkan nasi lemak, no take away - take away dah. Tsk. Ok la. Nak siapkan sket lg testing then bungkus la. Looks like kena bgn pkl 2 or 3 pg nih. Hampagas sungguh.

Doakan aku tabah, berjaya, dan siap semuanya just in time esok, serta berupaya menongkah butir mata (esok ada seminar, wajib gi dgr. Harapnya x menguap2 or tersengguk2).



Sunday, March 14, 2010

My (Super) Mother's Day



Tgh buat coding and testing, tp konsentrasi ku terganggu sedikit dek bunga2 kat blkg laptop ku ituh. Tau dah, kalo x release dulu apa yg bermain di kepala ni dlm blog, mmg x leh fokus sampai ke sudah. Makanya, pantas aje jari jemari pon buka laman dashboard blogspot and termeterai la entry nih...

Hari ni kat UK adalah hari sambutan Mother's Day. Pelik bin ajaib, tp mmg x tarikh sambutan nya x serupa dgn seluruh dunia yg lain nya, tp layan kan saja la... Kepada semua ibu2, Happy Mother's Day.

Menariknya, hari ni aku dpt hadiah. Bunga plak tuh. Yg membuatkan nya lebih ajaib lg ialah the gifts came from Hubs. We are talking about a guy who in the history of kawan-couple-kawen, oh adalah x lebih 5 kali bg bunga dekat yours truly ni. Tu pon dua kali nya adalah sbb konvo degree dgn konvo Master. Masa bersalinkan Aisyah pon tiada sekuntum bunga pon okeih. Hubs is a guy who thinks that drpd bg bunga, baik dia bg KEBAB! (u read that right). Lebih kenyang, katanya. This goes for every single occasion, x kira la anniversary ke, birthday ke hapa ke. Mmg dah beribu2 lemon kali dah tunjuk perasaan kat dia psl sila la bg bunga, x main subtle hints dah weih, tiap2 kali pon ckp direct je (dia mmg spesis hopelessly x romantik).

Anyway, pg td semasa ber-breakfast-kan chocolate crepe buatan sendiri (I had initially forgotten that it was Mother's Day semasa membancuh batter utk crepe itu, andai aku ingat sah aku mintak breakfast in bed) sempat jgk la bg syarahan dkt org itu psl the importance of making your wife happy, and the discussion ended with him saying, 'Ala mak bapak kita x pernah pon bg bunga2 bagai, bahagia sampai ke tua apa...' Adoi la, cannot win mehhh with this guy! *slaps forehead*

So mmg surprised gile la bila sekembalinya beliau drpd laundrette, di tgn beliau ada sejambak bunga ros merah, a card, and a half-eaten seasoned kacang (ye, kacang. Mesti dia mkn kacang on the way home nih).




Makanya tersenyum2 kambing la si isteri. Senyuman bertambah melebar dan hidung bertambah mengembang la apabila terbaca tulisan di card tersebut.




Sesungguhnya, this is the bestest Mother's Day I have ever had, spjg dua tahun bergelar Ibu. And my man may be as romantic as loaf bread, but I still love him lah :) he better not forget the flowers next year!

Kepada Umi dan Mak di Msia, walaupon hari Ibu tidak disambut pada hari ini, anakanda still nak ucapkan selamat hari ibu. Jasa kalian mmg x kan terbalas!

Dan setinggi2 kesyukuran terhadap Allah kerana menghadirkan insan comel mongel bernama Aisyah kepada diri ku ini. Tanpa Aisyah, tiada lah hari ni memberi makna yg sama buatku....





This Supermom is now signing off utk menyiapkan result testing, then bersihkan Aisyah who has just finished her lunch, then lipat baju, then kemas beg utk fly to Msia dah, then masak dinner plak, dan seribu satu agenda lagi, whilst her sidekick (Hubs), adalah tgh tido terbongkang. Tp sbb beliau dah kasik bunga, adalah dimaafkan. Super Mom indeed, me... (kasi la chance aku berangan jd supermom japs hari ni hehehee).


Thursday, March 11, 2010

Running Around

I have always told people and myself that I am not going back to Msia this week, I am only going back next week. So sokmo la duk psycho dlm kepala yg I have another 2 weeks la kan. But rupa2nya, bila kira hari, eh dah less than 7 days dah! OMG!!! *freak out*

Oleh itu, cabut sekejap bila Hubs dtg town suh selesaikan a few errands. On our way there, terserempak ngan Kak Mazni, terus terjadi ala2 girls day out plak hehe (me, Aisyah, K Mazni - Hubs went hunting for his jeans secara solo)... Bkn apa pon, gi Railway Station (baru teringat kena renew my student railcard, expires on the 24th March), then gi post office, then gi minum kat Subway, and lastly gi shopping sket2 utk brg nak bwk balik Msia. Kak Mazni ni pon nak balik Msia collect data end of March ni jgk, and it so happened dia mmg nak renew railcard dia jg, then nak beli stamp, then dia pon sama2 terlapar, so molek lah.

Btw, did you guys know bole wire duit from UK ke Msia from the post office? Usually, kalo nak buat mcm ni I would go to the bank, but they would ask for an IBAN number (ni kena call bank Msia and ask for the bank's own IBAN number, then bg diorg account nama kita, and you usually get the money within 5 working days. But of coz la ada komisen. Kalo x silap, for GBP100, kena dkt GBP30.
Pro dia: sbb kita x yah physically handle duit, dia main tarik drpd system dia (account kita).
Cons dia: kena tunggu lama, caj tinggi, dan kena ingat nak bawa IBAN number.

Td baru tahu kat post office pon bole buat jg, thro Moneygram. Yg ni 10 minit dah sampai dah duit ke destinasi, terus bole amik. Tp kena gi dkt Moneygram nyer agent la kalo nak collect duit tu esok2. Caj dia lebih murah drpd bank kot, kalo dalam GBP300, kena GBP30. Plus x yah ingat number account bank or IBAN, but kena bawak ID like passport kita and info of receiver tuh.
Pros dia: cpt, murah berbanding caj bank, x yah bawak IBAN number
Cons dia: kena bawak cash, passport, dan hanya sesetengah tempat je kat Msia yg jd Moneygram agent

Satu cara lg ialah tukar terus duit pound ke duit Msia. Ni kat bank bole, kat post ofis pon bole, tp pandai2 la survey rate dia dulu. On the spot dapat cash.
Pros dia: Dpt duit cpt
Cons: Hati2 la bawak duit cash tu yeeee... <---- utk makluman kami TIDAK akan guna option ini. Don't get any funny ideas now.

Ni share info aje. Tidak bermakna nak transfer duit atau makcik kayo ke apa.



Ok la nak balik rumah. Pening kepala la. X de mood nak tulis pjg2... Aisyah illustrates how I am feeling right now dgn segala spot on nya:

[1] Adoi... pening la... keja byk x terbuat!




[2] Oh no, pengsan la, masa dah x byk!