Sunday, March 7, 2010

You Know It's Almost Spring...

... when it's time to hit the swings!





Finally Aisyah dpt berjejak kasih ngan park, since last Julai terpaksa berhibernasi ... Even then we had to really bundle up to beat the Plymouth wind. Kesian kan? Tp at least this time around Aisyah has gotten bigger, and enjoys the swings more. Dah mengekek2 ketawa, plak dah pandai mintak ayun kuat2 dan tinggi... Ewah! Lebih best lg dah pandai naik slides, see-saw, dan mcm2 lg...







Ni plak view of the sea from the park. Breathtaking, but the pics do no justice sungguh. Skang ni Alhamdulillah, we see a lot more of the sun. But jgn terpedaya ye, siang nya temperature can reach 8C, but mlm nya still 0C or even -1C. Frosty!






X caya, tgk aje lah betapa cerah nya my way to work last week was. However, despite the Sun, my hands were numb and throbbing, and I wondered why, until I saw that the water in the fountain had frozen over from the night before. Hmm.. patut la...






6 comments:

isabelle said...

giler ahh u buleh tahan freezing temp!
i dalam belas2 degree pun dah terketaq2. haihhh...mcmana nak psg niat study jauh2 nih?

Oyis said...

isabelle:
ni pon i pilih spot plg panas di UK dah ni. county plg southwest dah. kalo lg north, lg la sejukkkk! but as they say, alah bisa tegal biasa (tp x biasa2 gak la, mmg terketaq2 je pon slalu)... :P

Ammi Sara said...

yahoo spring is here,
if tak terperap dlm umah je ye aishah.
cantik playground sana kan, diaorg jaga elok mcm kat aussie. kat msia ni, hmmm...tau2 jelah malas nak komen

Queen of Pirus said...

its true..kat sini semalam sungguh bright & sunny...barulah timbul rasa mcm kat m'sia kejap & terasa la nak berhibur-hiburan kat luar...& it is also true...mlmnya temperature can go down to negative...frosting kat atap keta pagi ni.

walpolpo said...

mak dengan anak sama comei....

Oyis said...

k sara:
alhamdulillah kat sini park dia ok. bersih pon bole la. cumanya sblm masuk area playground tu kena dodge anjing left and right huhu... aisyah plak tgh peringkat mengenal haiwan, so dia sibuk lah tegur daw..! daw...! (dog.. dog) sesambil tunjuk anjing2 tu. takut nya kalo anjing tu ingt kita panggil dia or worst, tuan anjing ingt kita minat kat anjing dia n suh usap je

QoP:
a ah. lately ni it's sunny and dry. which is better compared to last week which was very gloomy and wet :)

walpolpo:
ish.. ish.. jgn lbh2 puji tu walpolpo, nnt kembang x muat nak naik flight! :p