Monday, March 15, 2010

Out of the Way Pablo Picasso....

Coz here comes Oyis Piccoyis... hehe

If Aisyah's recognition of my drawing is any indication, I'll be a much better artist than Picasso. At least my drawing is recognizable to a kid that is hardly 2 years old, unlike Picaso yg ko tenung2 berapa lama pon tetap la tiada rupa apa pon. And they call that abstract. Heh. Yo lah tu.

video


Sebenarnya ni dah take yg ke-2. Masa 1st time buat ni (a few minutes before this shot), Aisyah got them all right. Even gmbr kucing tu pon lom abis lukis lg dia dah ckp 'Iyau' (Meow - Cat). And she got banana right as well. By the time amik kamera, she must have been distracted, x pon dah boring kot, tu psl jawapan dia mcm ada betul ada x betul. Kids...

Apa pon, sungguh x sangka sbb nya selama ni dia mmg dah pandai tunjuk gmbr dlm buku and sebut, but dlm buku je la (sbb x nmpk ayam itik semua in real life kan. Kalo anjing ke, burung ke, ada la). Tp itu hari kat kedai ada potret baby dgn kucing pon dia dah pandai sebut 'Baby' dan 'Iyau', sambil tunjuk2 kat gmbr tu. Development budak2 ni never cease to amaze me!

Gediks nak tulis jgk entry walhal mmg masa suntuk sgt2 dah ni. Pengsan la, testing x siap lg, tp sengaja membooking sesi perbincangan dgn Prof esok. Bkn apa, x best la main tinggal aje lab for 3 weeks kan. Koman2 nak kena present gak sket2 kat dia, udah le last jumpa 3 weeks ago. Dgn paper yg nak kena submit by April lg. Oh berpeluh and berdebar plak pikir2 psl kerja nih semua.

Hok aloh x leh nak tulis pjg2 dah, laki I dah buzz suh balik. Plak tu mintak masakkan nasi lemak, no take away - take away dah. Tsk. Ok la. Nak siapkan sket lg testing then bungkus la. Looks like kena bgn pkl 2 or 3 pg nih. Hampagas sungguh.

Doakan aku tabah, berjaya, dan siap semuanya just in time esok, serta berupaya menongkah butir mata (esok ada seminar, wajib gi dgr. Harapnya x menguap2 or tersengguk2).



5 comments:

isabelle said...

hehehe...pandainye dia.
tapi i faham sgt2 kegedixan nak post entry wpun bz..
buktinya? i'm doing it now..hehehe :P

Oyis said...

isabelle:
sehati sejiwa kite ek? hehehe...

Alfian_Troxion said...

very2 de good :D

Nida said...

Good luck utk seminar... kalau mengantuk makanlah gula2...:)

Oyis said...

pyan:
tenkiu. eh good tu aku ke, aisyah? ;P

nida:
alhamdulillah x sempat nak ngantuk pon. biasanya seminar kat sini never more than 45 mins tu, tu yg x sempat ngantuk. plus content2 diaorg mmg kaw2, so honestly mmg interesting. bila nak jadi cam diorg nih huhu :)