Sunday, March 14, 2010

My (Super) Mother's Day



Tgh buat coding and testing, tp konsentrasi ku terganggu sedikit dek bunga2 kat blkg laptop ku ituh. Tau dah, kalo x release dulu apa yg bermain di kepala ni dlm blog, mmg x leh fokus sampai ke sudah. Makanya, pantas aje jari jemari pon buka laman dashboard blogspot and termeterai la entry nih...

Hari ni kat UK adalah hari sambutan Mother's Day. Pelik bin ajaib, tp mmg x tarikh sambutan nya x serupa dgn seluruh dunia yg lain nya, tp layan kan saja la... Kepada semua ibu2, Happy Mother's Day.

Menariknya, hari ni aku dpt hadiah. Bunga plak tuh. Yg membuatkan nya lebih ajaib lg ialah the gifts came from Hubs. We are talking about a guy who in the history of kawan-couple-kawen, oh adalah x lebih 5 kali bg bunga dekat yours truly ni. Tu pon dua kali nya adalah sbb konvo degree dgn konvo Master. Masa bersalinkan Aisyah pon tiada sekuntum bunga pon okeih. Hubs is a guy who thinks that drpd bg bunga, baik dia bg KEBAB! (u read that right). Lebih kenyang, katanya. This goes for every single occasion, x kira la anniversary ke, birthday ke hapa ke. Mmg dah beribu2 lemon kali dah tunjuk perasaan kat dia psl sila la bg bunga, x main subtle hints dah weih, tiap2 kali pon ckp direct je (dia mmg spesis hopelessly x romantik).

Anyway, pg td semasa ber-breakfast-kan chocolate crepe buatan sendiri (I had initially forgotten that it was Mother's Day semasa membancuh batter utk crepe itu, andai aku ingat sah aku mintak breakfast in bed) sempat jgk la bg syarahan dkt org itu psl the importance of making your wife happy, and the discussion ended with him saying, 'Ala mak bapak kita x pernah pon bg bunga2 bagai, bahagia sampai ke tua apa...' Adoi la, cannot win mehhh with this guy! *slaps forehead*

So mmg surprised gile la bila sekembalinya beliau drpd laundrette, di tgn beliau ada sejambak bunga ros merah, a card, and a half-eaten seasoned kacang (ye, kacang. Mesti dia mkn kacang on the way home nih).




Makanya tersenyum2 kambing la si isteri. Senyuman bertambah melebar dan hidung bertambah mengembang la apabila terbaca tulisan di card tersebut.




Sesungguhnya, this is the bestest Mother's Day I have ever had, spjg dua tahun bergelar Ibu. And my man may be as romantic as loaf bread, but I still love him lah :) he better not forget the flowers next year!

Kepada Umi dan Mak di Msia, walaupon hari Ibu tidak disambut pada hari ini, anakanda still nak ucapkan selamat hari ibu. Jasa kalian mmg x kan terbalas!

Dan setinggi2 kesyukuran terhadap Allah kerana menghadirkan insan comel mongel bernama Aisyah kepada diri ku ini. Tanpa Aisyah, tiada lah hari ni memberi makna yg sama buatku....





This Supermom is now signing off utk menyiapkan result testing, then bersihkan Aisyah who has just finished her lunch, then lipat baju, then kemas beg utk fly to Msia dah, then masak dinner plak, dan seribu satu agenda lagi, whilst her sidekick (Hubs), adalah tgh tido terbongkang. Tp sbb beliau dah kasik bunga, adalah dimaafkan. Super Mom indeed, me... (kasi la chance aku berangan jd supermom japs hari ni hehehee).


9 comments:

kak sara said...

Hehehe..same goes with abg alim,
tp dah lama kawen ni boleh lah sikit, dpt 'unexpected gifts'.
Hepy mother's day 2 u oyis, slmt balik m'sia.

Hidup 'supermom!!'

Shue said...

hepi mother's day Oyis! :-)

Ibu Baru said...

hubby kite dari spesis yg sama kot. mesti ada kacang..kebab adalah lebih baik dr bunga.

isabelle said...

how lovely!
well, without the kid(s), we wont be awarded the title moms/supermoms.

Oyis said...

kak sara:
tu lah. harap2 nya lps ni akan lebih slalu dpt unexpected gifts ni. yup, hidup supermom!

shue:
thank u shue. how are you holding on?

IbuBaru:
oo spesis yg sama sgt la tu. tang argument kebab tu yg x leh tahan tuh. adoi la!

isabelle:
syukur Alhamdulillah..

Queen of Pirus said...

happy mother's day to u norriz..hubs akak pun sama..7 thn kahwin..mintak bunga pun tak pernah dapat.hehehe..tarikh lain kan, mother's day kat sini...akak pun pelik gak..ingatkan dah tukar haribulan satu dunia.tak sempat nak search date mother's day negara2 lain.tak dpt bunga pun tak pe la..at least ada on last friday ada mother's day celebration kat school daniel & a card from daniel..nanti akak post entry kat blog. tak sempat2 nak tulis.hehehe.

Oyis said...

QoP:
ok. kita tggu entry akak. bila anak2 dah masuk sekolah lg best kan kak? sbb diorg mesti cikgu suruh lukis / buat kad e.g. valentines, mother's day etc. x sabar nak tggu kad dari aisyah!

Mummy Harith Hannah said...

Oyis,

Baru baca entry nie. Rasa nak gelak guling2 baca. Hahaha. Err, bukan gelakkan your hubs ya, tapi, gelakkan cara on how u express/ describe him. Siyes, kelakar.

Happy belated mother's day, Oyis! You're indeed a super mom!!! Kiter "wajib" singgah sini untuk dptkan inspirasi, especially bila rasa malas2, atau nak dptkan semangat utk terus berjuang. ^-^

Oyis said...

mummy h&h:
the honest truth tu arnie (psl hubby). sama2 la kita memotivasikan each other :)