Biasa la, bila dah dkt perantauan ni, kalo bab raya mmg tarik ke weekend aje sbb hari betul2 raya tu usually masih hari bekerja. And biasa la jg, kalo dah duk jauh tu, raya nya mmg meriah, coz i think people work really hard utk achieve jgk feeling2 raya tu, so syabas dan terima kasih utk tuan2 rumah yg telah bertungkus lumus memasak from scratch. Sedap2 belaka, burp Alhamdulillah...
On Saturday raya kat umah Dr Az*li. Menu: Laksa Penang, Nasi Himpit, Lodeh, Kuah Kacang, Rendang Daging. Yummylicious. Lps tu berguru ngan Kak Rose isteri Dr Az*li psl cara buat kuah laksa pakai sardin dlm tin aje. Balik umah terus buat, Alhamdulillah, jadi! K Rose ni kreatif, even tempe pon dia buat sendiri tau drpd biji kacang soya yg keras giler tu. Skang ni dah ada ragi ni kat umah, tgh mencari masa sesuai nak buat tempe plak ok. Kalo jd nnt aku shout kat sini. Kaya aku kalo amik order leh meniaga tempe kat UK.
On Sunday plak, raya umah Kak Maz*ni. Menu: Nasi Dagang, Gulai Ikan Mackerel, Acar, Mee Udang. Nasi dagang ada 2 versi plak tu, hok Klate and Tganu, kudos to the boys as well yg sama2 menyumbang. Mmg sedap! Siap bawak balik bekal lagi hahahaha... Pastu mmg meriah sbb sambil2 mkn tgk and kutuk2 result X Factor kat TV. Mmg happening habis...
Minggu ni ada celebration Aidil Adha and Diwali oleh adik2 undergrad TESL kat UCP Marjon, Plymouth. Kalo x de aral, Insya Allah bole pegi.
Wednesday, November 24, 2010
More Riang Ria Raya Aidil Adha 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
4 comments:
bestnya ada makan-makan. so meriah. :)
dah siap ke baju india pulak nak berdeepa-raya?
baru la happening, babe.
sabb:
best jg, sbb otherwise on normal days punya payah nak gather together, masing2 sibuk dgn komitmen masing2.
isabelle:
walah, bole i terlupa nak tempah sari. heheh
nak resepi kuah laksa itew boleh? kak wani teringin nk mkn laksa tp tak reti buat kuahnya. kat msia tak teringin nak makan pun.
Post a Comment