Tuesday, November 30, 2010

Kasih Sayang...




Last weekend, Hubs's younger brother got married. Sedih mmg sedih x dpt balik dan terlibat sama, and even rasa guilty dkt Hubs and family bcoz mungkin aku lah penyebab ketidak-dapat-bersamaan itu, tp ini lah salah satu harga sebuah PhD, semoga menjadi pemangkin diri utk terus berusaha hingga berjaya. Pastinya jg aturan Allah adalah lebih cantik dan penuh hikmah, maka kami dgn penuh redha dan gembira menyambut penyatuan dua hati ini, walau dari kejauhan cuma. This entry is therefore dedicated to Hubs' Bro (Azam) and his wife, Fatiha. With huge arms and even huger hearts, we welcome my new 'biras' to the Maskan's clan. Tahniah pengantin baru!

Akak, Angah dan anakanda Aisyah dari kejauhan hanya mampu mendoakan moga kalian berdua kekal berkasih sayang dan berbahagia hingga akhir hayat hendaknya, Amin. Dititipkan lagu 'Kasih Sayang' nyanyian kumpulan Raihan buat the newlyweds, semoga keluarga kita kekal berkasih sayang dalam rahmah Allah selamanya.



PS: Gmbr cilok drpd FB diorg jgk. Nanti nak tggu from my Dad if he has any other ones too, my parents also attended the reception kat Muar.


5 comments:

Mama Zharfan said...

me paham..me missed my youngest bro's wedding too--last october :( yepp..harga sebuah phd..

yatie chomeyl said...

yup, byk lg harga yg perlu di byr utk sebuah phd uuhuhu

isabelle said...

but i think its better than buat phd locally and relatives expect us to turn up in every occassions.

Oyis said...

mamazharfan:
tu la kan *hugs*

yatie:
mmg byk lg, tp ni just a small fraction of it, letak sini as a reminder for me :)

isabelle:
aha, spot on! ni i bole relate sgt2 sbb i buat MSc reserach kat msia, and yes, people didnt see me as working, but instead, cutiiii manjang, and bcoz of me being flexible with my study and time, semuaaaa jemputan pon kena hadir. u could say it's one of the challenges buat locally. u won some, u lose some, i guess.

Mohd Norowi said...

Sorry Kak Yis, sampai awal, Pengantin belum bersiap lagi, nak tunggu tak leh, so tadak gambar. Makan sedap juga...rugi