Tuesday, November 16, 2010

Eid-ul-Adha 2010

Ini short entry ajo, sbb empunya blog telah terjangkit kuman demam Aisyah dgn cemerlangnya, maka nak tido dah ni. Just nak letak gambar korban tahun 2010 ni di sini, before jd berita basi. Btw, kitaorg kat UK majoriti raya Selasa, one day earlier than those in Msia.



Alhamdulillah, sempat jgk la menyiapkan lauk pauk raya, sebelum feeling2 demam tu betul2 took over last night. The raya menu consisted of: nasi himpit, kuah lodeh, daging dendeng, dan ayam goreng. Buat jg extra nasik goreng utk makan pagi raya tu, and air teh O limau campur madu (utk org sakit tekak ni la hehe). Pagi tu Hubs still went to work, tp sempat gi solat raya pkl 9.30 pg nya. Balik tu kitaorg mkn juadah raya bersama2.

Tgharinya ada warga Jalan Cempaka Plymouth (satu jalan ni, 10 Malay individuals duk situ), pakat2 wat open house, so kitaorg pon serbu la, apa lg. Actually we went there quite late, around 4 pm, after Hubs' class. Ini gambar2 nya. Terima kasih daun keladi buat tuan2 rumah yg sama2 memasak dan menjamu juadah enak2 itu.











Overall it was a modest but great Eid celebration. Korg di Msia masih beraya kan? Lucky you guys, dpt dua hari cuti lg by default. As for me, esok kalo demam dah surut nak kena gi lab, otherwise kena usaha kasi siapkan slides tu jgk from home by tomorrow, lusa dah nak present. Argh!


6 comments:

Mama Zharfan said...

selamat hari raya utk oyis & family.
moga cepat sembuh and good luck for the presentation :)

Oyis said...

mamazharfan:
thanks, i really need it! slmt hr raya qurban to u too. mesti lebih meriah di notts kan?

isabelle said...

all d best ekk... in the presentation.

eh, ur hubs sambung study gak ke?

Nida said...

Good luck...

Kami pula menyambutnya tak semeriah di sana... masing2 sibuk ke uni sebelum sv masing2 bercuti panjang dis ni..

ayin masliza said...

selamat hari raya haji.. best, nampak sedap.. selalunyer kalau dok over-c lama2 sure terrer masak kan?

Oyis said...

isabelle:
thank u. lom sambung study, just taking an adult course kat community centre sini :)

k nida:
slmt hari raya qurban jg k nida. wahhh... tekun betul org di NZ ye, masing2 pegi lab tu di hari raya... ni malu kat diri sendiri nih...

ayin: terror tu x tau la ye ke x, tp bole la... better drpd masa duk di msia dulu, sbb nya muka ni la dulu hari2 tercongok kat kedai makan, lauk cap tunjuk la katakan heheh