Saturday, November 6, 2010

2010 Guy Fawke's Night, The Hoe

Smlm pegi tgk fireworks dekat The Hoe sempena Guy Fawke's night or also known as Bonfire night. Alhamdulillah it wasn't as cold as it had been last year, it was pretty mild for a November night actually, but it did rain finely after the firework ended.

Aisyah seemed to have a good time, despite confessing it was all 'scawy' (scary) at first. Mula2 dia x mau tgk mungkin sbb takut bunyi kuat sgt, siap stroller kena pusing ngadap belakang firework takut punya psl. Then x lama tu dia jeling2, jengok2 firework, dah dekat nak habis dia dah siap bole tepuk2 tgn and identified colours of the fireworks, 'Pink!', 'Yellow!', 'Green!', everytime they came on.

Agak sedih tahun ni sbb show nya hanya lah 20 minutes aje, tahun2 sebelumnya it always lasted an hour. Nampak sgt budget x ada. Jelas ekonomi UK terjejas teruk kes recession yg x ada gaya nak pulih dlm masa terdekat. Walaupon begitu, pyrotehnic dia adalah best, music dgn foreworks sgt la masyukkk together2, especially the last piece yg pakai lagu soundtrack 'Star Wars'. Disertakan video nya below.

Gmbr x dpt nak snap byk2, manusia ramai yg amat. Imagine on the way there semua rumah di Plymouth ni gulap gulita, nyata semua org beramai2 kuar nak sambut festivals etahun skali ini. Nak jalan pon bersempit dan bersesak, kdg2 terpaksa jalan atas rumput, dlm lecak apa semua. Habis boots guek nak kena basuh dulu baru malatops kembali. Silap betul pakai yg ada heels, mmg kaw2 la they got dugged into the earth, shaish!

Sempat gak belikan Aisyah Star Wand yg dijual kat fair tu. Suka sgt dia. Alah, biasa lah budak2 kan. Jgn kan budak2, mak bapak budak pon suka. Lihat sahaja bukti di bawah ni hahhaa. Terserempak ngan geng2 Plymouthians yg lain di fairground tersebut. Jgn marah guys!


















video




5 comments:

ayin masliza said...

wahhhhh.... bestnyer.....

Mama Zharfan said...

nampak sgt best!

Oyis said...

ayin masliza:
salam perkenalan ayin masliza! terima kasih kerana sudi menjengok dan memberi komen di blog ni. i have followed ur blog, byk yg u wrote tugged at my heart. smg Allah permudahkan segalanya...

mamazharfan:
bole la. every year pon pegi, so mcm sama je, tp kalo miss rasa ralat jg sbb bkn selalu kan fireworks kat sini. kat notts mcm mana sambutan nya?

zafi said...

ahaaaa awat tak tag aku? heheheheh aku jadi jedi mlm tu

Oyis said...

zafi:
alamaks sir zafi si jedi malam, sorry aaa... luper nak bubuh dlm FB la. aku ni kalo update gmbr ka FB, lupa blog. letak kat blgo plak, lupa FB.