Thursday, January 7, 2010

Random

Hari ni entry random sket la ye, sbb nya kepala otak pon random mendom gak nih.

Item #1 Patutnya esok jumpa SV, but he walked into the lab today, so we had a very quick discussion and I briefed him on the past workshop in London. We agreed that we shall have the meeting next Wednesday. Phew.. lega. Dia telah memberi sedikit masa lg utk terus menulis, bless him.

Item #2 Td sempat la bawak Aisyah gi Nursery Rhymetime, slps lebih sebulan bercuti sbb aku sibuk a few weeks before Xmas tu. Spt biasa, dia enjoy sgt. Tp nmpk la skrg she is at ease with the group and kalo bab nyanyi ke jerit2 kesukaan, suara dia paling kuat. Opsss! hehe...

Dan suara lemak merdu itu jg dia telah skali lg pamerkan kpd umum semasa nak bawak dia balik. X cukup ngan kitaorg paling last keluar (sbb kasi chance la dia nak main kan, seminggu sekali je aktiviti), pastu siap meraung2 x nak balik, x nak duduk dlm stroller etc. Hubs yg bawak dia balik, aku terus ke Uni seberang jalan drpd library je. Terdgr2 suara dia mengamuk.

And then Hubs bgtau, sampai la ke pekan Mutley tu Aisyah meraung. Pastu dia senyap. Penat agaknya. Pastu bila sampai dpn rumah Hubs tanya kat dia, "Aisyah nak makan x?". Dia x jawab. Pastu dia pejam mata buat dunno x nak layan Hubs. Sampai naik atas rumah pon buat2 tutup mata, pastu mulut muncung x puas hati. Rupa2 nya cik adik tu merajuk! Sungguh la x sangka umur x sampai 2 tahun dah pandai mengekspresi kan ketidakpuasan hati. Sudahnya dia tertido sendiri, huhu...

Item #3 I am pumping at the mo, tp Tuhan saja tahu betapa malas nya skrg. Udah le 'pendapatan' x seberapa, (~ 3 oz per session), sabar je la ... Come on, Oyis, 6 more months to go... Go! Oyis, Go!

That being said, Aisyah lately mcm dah x lalu sgt EBM dalam botol dah, tp direct feeding dia masih berminat sgt. Skang dah pandai cakap and cari, cpt mulut nya menyebut, "Nak, Nak, Nak". Even tgh tido pon kdg dgr dia sebut "nak, nak" sambil mencari. X sure dia ngigau ke hapa hehe...

Ok la tu saja. Ni gmbr Aisyah yg pandai merajuk dgn Ayah, hehe... Bkn main susah nak tangkap gmbr dia, nak buat ponytails tu lagi la....













Before merajuk...



4 comments:

Liyana said...

Ke emaknya dulu masa kecik gini jugak ? :)

Mummy Harith Hannah said...

Oyis,
Humaira pon sama. Masa baya2 Aisyah nie dulu mmg dah pandai expressi ketidakpuasan hatinya. Tak silap ada buat entry dia tengah menonggeng, sbb ngajuk dgn abg dia.

Bukan stakat tue jerr, kalau dia ada buat salah/ nakal, patuh kita buat muka serius (tak senyum jerr tau, belum masuk part nak marah lagi), wahh, dia yg nanges sakan, guling2 patuh merajuk lama gillerr.

Fuhhh, anak2 zaman IT nie. :P

isabelle said...

tu merajuk ikut perangai sapa ye? hehehe.
anyway, aisyah tu sebijik ikut muka u ye?

Oyis said...

liyana:
maybe la kot hehee...

mummy h&h:
ingat lg dkt entry arnie tu hehe... mmg x sangka kan budak2 ni. ntah tiru sapa or dari mana x tahu la, sbb spjg hari duk umah aje. seinagt2 nya x pernah la tua2 ni kita buat mcm tu dpn dia hehehe

isabelle:
wah ni cara polite nak ckp i yg merajuk kuat ke Isabelle? hehehe... but yes, Aisyah tu seketul kan muka i? buat apa2 pon semua tiru.