Thursday, January 28, 2010

Alkisah Pagi

Bgn sedari pukul 5.30 pagi lg, tpnya, cik Aisyah sibuk nak bgn sama. Puas la setengah jam pujuk2 dgn nenen x tido2 gak. Pastu pangku sambil konon2 nak wat keja jgk la on my lap, pon x jalan. Sibuk ajak org gurau plak. Nak itu, nak ini, naik dukung. At blimming 6 o' clock in the morning!

Skang dah pkl 7 am. Hubs plak dah kluar gi keja. Dalam sejam lg aku plak yg nak kena gi keja . Kalo tahu mcm ni tido aje straight, x payah sakit2 kepala nak bgn awal. Geram!!!!! I am trying with all my might utk tidak shout dekat Aisyah, tp bila time ada deadline ni (esok ada seminar, slot pagi plak tu, dgn slides x design lg, baru buat draft content aje), mmg nyaris hilang sabar la kata org.

Hanya bole berharap yg Allah bg miracle aje la. Moga dipermudahkan urusan buat slides, x de masalah technical dan sbgnya. Harapnya rezeki bgn awal tu masih ada pada aku, even x dpt nak sentuh kerja sgt pon hakikatnya. Juga berdoa semoga aku redha dgn cabaran2 sbg postgrad mommy nih, and in return, moga Allah tolong la aku dgn memberi kelancaran bekerja dan menyampaikan seminar esok. If not, Aisyah tido dulu la mlm ni ye. Ibu nak duk lab sampai siap slides. X siap Ibu x balik, okeh? Sapa suruh kacao Ibu pagi2...


5 comments:

Liyana said...

Ayat2 akhir berbau ugutan..haha!...

Mummy Harith Hannah said...

Faham sgt2! Kita kenkadang try gak nak bgn awal pagi (esp masa nak exam aritue), tup2 si kecik pon bgn jugak, nak nenen laa tersondol2, nangis2 manja laa mcm2. Bila layan kerenah dia, last2 tak terbgn awal, dan mesti rasa geram, ala2 nak "blame" dia. Hihihi.

Semoga dipermudahkan segalanya, Oyis... :)

walpolpo said...

insyaAllah will be fine!!! all the best for tomorrow ok...

isabelle said...

kesian aisyah.
tu la lain kali jgn noti2. kan ibu dah ugut nak tinggal lama2..hehe.
tengok sikit muka cuak dia...

Oyis said...

liyana:
mengugut, merajuk, mengungkit, semua lah... org tgh tension la kata kan, dgn budak umur setahun pon buat gaduh hehe..


arnie:
tu la psl. geram mmg geram, tp pastu bila dah keluar rumah rasa guilty la plak sbb marahkan dia and sbb pikir2 balik mcm x bersyukur je dgn rezeki yg Allah dah kasi. hai la...

walpolpo:
tenkiu. i need a miracle!

isabelle:
haha. dia x cuak sbb dia x paham pon hehe..