Monday, March 9, 2009

Tintagel & Boscastle, Cornwall

Trip ni berlangsung dua Sabtu lps, tp baru ada masa nak upload gmbr n cerita kat sini. Trip ni anjuran Trips Out Society, UoP. Trip ni pergi dua tempat, Tintagel Castle (tempat legendary King Arthur nya castle) and also ke Boscastle. Dua2 tempat ni dlm 90 km kot dari Plymouth, so not too far lah. Pegi naik coach. Harga tiket adalh GBP10 seorg. Sungguh berbaloi la.

Trip adalah sgt best. Tempatnya mmg cantik skali. Sungguh la saujana mata memandang. Tp lebih best lagi bila ada geng2 Melayu/Indo yg pegi bersama. Ada la sket chance utk aku n Hubs bergambar berdua, sbb bole minta tolong amikkan. Kalo x alamatnya, aku amik utk ko, ko amik utk aku la hehehe....

Tintagel ni tempatnya agak jauh la kena berjalan kaki ke bawah. Dah la mcm dirt road sket, so struggle nak bwk stroller at times. Peh tu bila sampai di kaki bukit batu tu, kena tinggal stroller kat bawah n Hubs bawak Aisyah naik ke atas bukit batu itu dgn carrier shj. Tinggi wooooo....

Serupa jg kat Boscastle. Masa ni siap tinggalkan stroller dgn tuan stroller jap kat bawah (ada AJK tolong jagakan) sbb there was no way utk bawak stroller ke atas. Ni kena guna skill pandai2 sendiri la panjat. Aku, Hubs n Kak Mazni naik takat puncak yg kedua tertinggi. Budak2 muda yg lain naik sampai puncak paling teratas. Wow! tabik sping la!

Ok ni la dia pics outing kami...
















3 comments:

chefadh said...

I like all the pics! Cantiks!

sumpit said...

tu la, ada siap focus2 lg, cun!

Oyis said...

che fadh & sumpit:
tenkiu2... tempat dia mmg cantik... yg psl fokus tu plak, sbb pinjam kamera member, kamera nikon, mahal kan, so mmg mcm2 bole godek kasi lawa hehehe...