Sunday, March 22, 2009

Faces of the NOT-So-Innocent

Sblm ni tgk muka budak yg inosen tu tido kan? Ni bila dia dah bgn, NOT so inosen okeh? First ni masa lps solekkan Aisyah. I imagine these dialogs are what she said in her head:



Oooohhh... saya feeling2 pretty gitu lps Ibu solekkan saya. Ntah apa occasionnya dia letakkan riben kat kepala saya. Pas tu Ibu main matchy2 gitu, dari atas sampai bawah ada tema red colour you... Ni baju Mak Ude saya kasi dari Msia ari tu, kena pakai ngan skirt, tp Ibu saya tukar pki seluar yg sama polka dotnya beli kt Primark ... Matching la pulok... And look at my shoesies... bentuk Ladybird... hehe.. Btw, notice my sleeves? Short sleeves you, bcoz sini dah spring... I loike spring!






Okeh, saya sudah busan duduk diam mcm Tuan Puteri. I'm an explorer at heart! Okies, what do we have here? Ooo... ni rak tempat Ibu simpan botol susu rupanya... Cantek ah... Ops, x sampai... tonjet sket...





Oh you know what? Rak yg rendah sket ni pon x kurg best nya. Letih la tonjet lama2... Ni tempat Ibu simpan ass-wipes saya hihi... Marbeles... Ni kalo bukak and kembah satu persatu ni best ni.... Pastu kalo wat masuk mulut ni, lagi haru... Ibu mesti freak out dgn suara berfrekuensi tinggi dia tuh! Tee hee hee! Kelakar, I tell you!





Hey lookie, we have unopened pampers right at the bottom.... Nice... I wonder if I poke2 dekat plastik dia bole jd berlubang x plastik luar ni? Let's see, shall we?




Eh, what's that flash of light? Where is it coming from? Alamak, Ibu dah kata, smile, you're on candid camera laa...



Okey, okey, jgn panic. Give Ibu my biggest smile and I'll be fine.... (*sambil tgn meletakkan balik brg2 yg disepahkan seolah2 nk cover yg dia tgh mengemas)


(Ni attempt dia nak smile, tp x jadi :P)




8 comments:

PuteriSatu said...

dah pandai mengemas ye sayang....

Lia Sakinah said...

Aisyah looks naughty yet sooooo cute! Rajin2 kemas satu rumah ye aisyah...nti senang sket keje ibu...hehehehe

Mummy HnH@arnie said...

Pasnih sure ibu Aisyah start naikkan barang2 ke atas plak, sebab tak larat nak kemas berkali2 setiap hari... hihi...

Oyis said...

puterisatu:
tu la... pjg aje akal budak2 ni ek... x sapa pon ajar dia suh usik benda2 tu... tau2 dah pandai mengemas dah! hehe...

lia:
ha... lama kita tertanya2 awak ok ke lia... sbb MIA ... kat blog awak pon kita slalu drop by, rindu kot... chewah!

anyway, kalo aisyah 'mengemas',bkn senang keja ibu, senang kurus ibu mcm ni... haha!

arnie:
masalahnya x de tmpt tggi dah nak letak huhu...

Lia Sakinah said...

hehe...thanks 4 checking me up noris...quite bz la these days with the writing thesis & ething, mood nk blogging pn terjejas (hehe...lame excuses) ... sy igt nk pindah blog after submit thesis... tgguu...hehe

kem salam cayang kt aisyah...rajin anak dara sorg tu mengemas yek skrang...tggu dia pandai jalan, makin kemas la rumah noris nti...hehehe

Shue said...

hehe best ah baca kata2 Aishah tu..ehehe pandai ko interpret dia..ehehe...

Anonymous said...

If you experience some emotional or physical problems in your life it can
soon be seen in the condition of your hair, using natural and organic products aids in the recovery of your hair.
As far as medical treatment is concerned, it's often suggested to consult your doctor before any further proceeding. Its intention is to offer you ideal cosmetics which are safe and substantial in quality, all the way through the world.

Also visit my blog post :: hair products

Anonymous said...

If there's give in the stakes or the form, neither of them are doing their jobs correctly. Another benefit of rubber mulch versus typical mulch is its lifespan. Repairing larger cracks or holes in driveways takes a little more time and preparation.

Feel free to surf to my website :: concrete