Friday, May 25, 2012

My Little Pirate

Hari ni, we decided to make a Pirate Hat. Al-sebab musabab kenapa buat projek kraf ni, adalah kerana esok ada satu Pirate Ship 'The Matthews' yg akan berlabuh di Barbican, Plymouth selama 2 hari, sebelum belayar semula ke London sempena sambutan Queen's Diamond Jubilee. Aku Kami mmg benar2 teruja nak pegi, weather permitting Insya Allah. Brg siapa yg dtg dgn berpakaian costume pirate, dpt masuk free, dan ada pertandingan baju pirate tercantik plak tu utk kanak2 under 16s. Nak menang tu mmg x aim la kan, tp dalam diam tetap lah dah coordinate dah siap2 dlm kepala nak pakaikan apa Aisyah esok ni (me thinks a pheasant top with calf-length skirt with our self-made hat tu ok x?). But sbb ingin nak masuk free, ini adalah satu inspirasi utk aku berkeras tgn bersama anak hehehe.


Selesai bertungkus lumus dan dan comot habis rumah, inilah hasilnya. What do you think? Btw, I replaced the skull with a bear face, and Aisyah pelik coz it wasn't a skull. She asked, 'Where's the skull?' Up until then I didn't know she even knew the word! ;)


Sesapa nak template hat dia, bole download di sini. Sharing is caring!


Selamat mencuba (feeling2 rancangan masakan plak)


PS: gmbr pirate ship tu 100% rendering Aisyah sendiri. Can I just say I am mighty impressed?








video


No comments: