Tuesday, November 15, 2011

Hari Raya Aidil Adha 1432H/2011

Recap sket citer raya walaupon dah agak basi la


Raya tahun ni sambutan kecil2an aje. Aku masak nasi himpit dgn soto ayam, then menjala roti sket (roti jala & kari ayam). Rumah aku jadi port berkumpul slps solat sunat raya utk Msians yg duk di 'Lorong Hj Badr*l'. So masing2 ada bawak lauk2 masing ke sini, mkn ala kadar, sblm berangkat ke open house yg dianjur Msians di 'Lorong Chempaka' pula.


Even kecil2an aje sambutan nya, namun sempat la dokumen kan jg rentetan sambutan tahun ni, spt yg di bawah. X dpt nak ulas pjg, mmg sibuk bersambung2, so mcm biasa, layan gambarzzz eh...


Ni kat umah aku, pg raya, lps solat sunat:













Lps Zuhur gi open house Jalan Chempaka pula. Mmg feeling raya abis, dgn cerita ET tertayang di TV, ah very the 80s punya raya la feel dia::









Finally, last week, geng satu lorong ngan aku dpt menganjurkan open house plak. Kali ni buat kat umah neighbour aku, Shafie n wife nya Kam:









Alhamdulillah, raya secara sederhana tp meriah. Syukur jg sbb raya jatuh pd hari Ahad, kalo jatuh hari weekdays, silap2 beraya di lab/opis/nursery aje kami bertiga hehehe. Spt biasa, masak memasak semua buat sesama sendiri kerna tiada option catering di sini.


10 comments:

Lia Sakinah said...

OMG!!! tergodanya tgk kek2 tu! Noris ke yg buat?

Oyis said...

nope. semua org lain buat. yg fresh fruit gateau tu member kita nama shue buat, yg red velvet tu laki tau buat (zarul)... haaa.. kita ni failure la sgt bab2 kek. awak mmg terror, kita tau. nnt dah abis PhD ni kita nak berguru ngan awak n yzma hehe

Lia Sakinah said...

hehehe...sy aritu pun berguru dgn hizma...dari situlah timbulnya minat nk bt kek2 berhias bagai nih... nti bila sume dh balik, kita pakat2 bt kek ramai2 nak... (eh, tu pun klu UPM masih nk kekalkan kita la nih...oh, risau2...)

Oyis said...

kalo x kita bukak je bakery hahaha

yatie chomeyl said...

tu la, mujur sgt rayo hr ahad..lego x yoh moteng lab hehehe

Ladysirna said...

i pun terpikat tgk kek tu, cool la...

pearl said...

heheh e I loike the part no option for catering tuh... kalu kat malaysia, cuci tangan je lee kan

Nida said...

salam..

Kami di sini tiada sambutan... anak-anak pun pi sekolah macam biasa :(

mamaNoriz said...

mmg meriah lah!

wlu jauh sana tpi tetap maintain clebrate ek..

suka tul tgok starwberi tu,.

Oyis said...

yatie: yo lo doh. kalo jatuh weekdays gak, keno tggu weekend jgk la br wat gathering huhu

ladysirna: thanks, tp bkn saya buat. dua2 pon org lain yg berbakat. berbakat kan diorg... saya pandai makan aje heheh

pearl: mmg! ni esok balik msia x tahu la masih rajin ke dah berbalik ke style lama - main tempah je hehehe

k nida: oh ye ke... sini ALhamdulillah, org melayu x ramai, tp masing2 smgt jg nak beraya hehe. mungkin last raya haji kami kat sini dah kot, insya Allah

mamanoriz: sbb jauh la kena celebrate, bg hilang rindu2an kat tanahair. strawberry sini mmg fresh2, tp skang tggal saiz kecik2 je sbb dah makin sejuk. masa hujung2 summer itu hari byk yg gemok2