Tuesday, November 22, 2011

Free Books

Gomen sini ada porgram 'Book Start' utk kanak2, whereby free books are given, consistently every year, from birth, without fail, utk menggalakkan kanak2 membaca. Selalunya dpt dlm 2,3 buku2 gitu. Aisyah mmg dah dpt sejak umur setahun lg. Baru2 ni dpt lg, dibentukkan dlm kotak 'Treasure Chest'. Item2 yg turut diberi sama adalah pensil warna, buku melukis, and panduan utk ibu bapa menggalakkan anak2 membaca. How nice kan kalo di Msia pon bole buat mcm ni?





5 comments:

mast@work said...

bestnyaaa..

kat jepun takdak macam tu.. tp buku kanak2 abundance.. pastu kalau kat kedai 2ndhand murah ya amat sangat

Ladysirna said...

wah, bestnya non local pun dapat, untungkan...

Oyis said...

mast: sini kedai second hand books mmg byk and murah2 jg. tp yg gomen dia bg ni mmg buku baru and elok2 content nya, so Alhamdulillah dpt merasa. harap2 balik msia mampu milik la jg buku2 kat sana. dgr2 big bad wolf sale tu harga buku kanak2 ok, so kalo kekal mcm tu, seronot la jg

ladysirna: a ah, Alhamdulillah dpt merasa. sini asal kanak2 x kira local or foreigner dpt rasa kelebihan yg sama, tinggal kita x dpt duit bulanan je (child benefit)

are fighter said...

wow!!bestnye..kat malaysia semuanya kena beli sendiri..seb baik blh buat reduction utk tax..

@YUNID@TI said...

oooo.... bagusnye.... ye la kat sini beli sendiri....