Wednesday, November 23, 2011

Bra Ku Yang Ketat

Org lain cerita psl perjuangan team Msia di padang bola Indon smlm, aku pon nak citer psl perjuangan gak. Tp perjuangan yg belum selesai ni lah. Yg bola tu dah konfem kemenangan keemasan kan hehe..


This part of the journey mmg rasa agak sunyi la. Stress level agak tinggi. Masa agak kurg. Tik tok tik tok. Mmg kalo term bola, dah masuk masa tambahan dah aku ni.


Kawan2 seperjuangan byk yg dah balik. Yang balik dah berjaya, Alhamdulillah, tumpang happy utk mereka. Sumber inspirasi. Berdoa- agar beroleh Al-Falah yg begitu jua. Admire their hard work and commitment.


Yg balik tp still struggle utk menyiapkan, tumpang doakan segala laluan mereka dipermudahkan. Admire their and courage and persistence.


Yang masih aza aza fighting, aku doakan kita semua berjaya ke garisan terakhir dgn jaya nya, Insya Allah. Nasib kita x siapa yg tahu. Semoga passion and determination kita ini membuahkan hasil. Mudah2an Allah sentiasa membantu melapangkan segala nya buat kita.


Yang baru nak start PhD, are you crazy?!?-just kidding!!! :P selamat maju jaya.


Sebut isu kawan, teringat satu pepatah yg aku pernah came across dulu2:


“Friends are like bras: close to your heart and there for support.”


So entry ni didedikasi buat friends yg slalu kena angkat tepon time2 aku slightly cracked. Your voice at the other end of the tunnel makes my whole day okeh!Sila jgn pura2 x tahu I'm talking about you guys. You know who you are and I am thankful for having you guys hehehe. And please be aware that the closer I get to the end of the journey, maybe the slightly more frequent the calls will come (you have been warned).


Also friends yg kat FB, yg slalu corat coret and share cerita masing2. Love you guys lots! Part of being a good friend is sharing. Boring jugak kalo ada fren yg asyik nak tau cerita kita, but never share anything on their part. Friendship is not a one-way communication. Luckily, my circle of friends are good sharers, saling spam-menyepam inbox masing2 dgn pelbagai gos2 panas. And also, friends that I make di alam maya. Komen2 and kritikan membina byk jg men-centre-kan mental, I really appreciate them so keep them coming.


Utk hari ni sahaja, khas aku tepek gmbr bra2 aku yg ketat:


Ni plak bila bra2 dah naik pangkat dari cup C ke DD. Maklum lah, ashkar2 dah mula direkrut...




Ekekkee... jgn marah aaa guys.




 

10 comments:

Lia Sakinah said...

Masa baca news feed kt my blog, terus terpk, biar betul noris nk citer psl bra! x sabo2 nk pegi klik... hahahahahaha.... now i got it lepas baca the whole entry. U've got me babe! :p

Saw my pic there...thanks noris, terharu... i know that kita blom prnh berkesempatan nk close2 in real sbb timeframe CB and report duty kita always elapse so far ... but it's amazing how internet can bring us closer! And I must thank you for being the most loyal commenter on my blog (i je yg tenggelam timbul kt ur blog, shame on me), smpi apiz ckp ape tau... klu dia bukak my blog tgk ada komen, terus dia ckp...ni xde lain dh ni mesti Oyis kan?? pastu dia gelak....hahahaha...

anyway, best of luck to you... mari kita abaikan segala spekulasi2 yg timbul skrang ni and keep focus on our studies...
On other note: Yes! I'm crazy! No kidding...hahaha

Love u much...xoxo (^_^)v

mirah said...

Saya ingin mengambil semangat kalian yg dah nak siap phd ni. Moga dipermudahkan jalan saya pula nanti.. :) Pls share more ya..

Moro For Tomorrow said...

i tak pernah terfikir nak sambung belajar sampai phd. dengan condition sekarang, nak carik masa nak baca buku pun susah, apetah lg sambung belajar. tapi memang salute la tgk mommies yang sambung belajar and at the same time kene share time ngn anak & husband. good luck babe. insyallah habis dgn jayanya.

-azzamoro

Moro For Tomorrow said...

i tak pernah terfikir nak sambung belajar sampai phd. dengan condition sekarang, nak carik masa nak baca buku pun susah, apetah lg sambung belajar. tapi memang salute la tgk mommies yang sambung belajar and at the same time kene share time ngn anak & husband. good luck babe. insyallah habis dgn jayanya.

-azzamoro

yatie chomeyl said...

muahahhahah bra ketat2 deh....kui3x

are fighter said...

fuh!!title sungguh controversy..haha..

sumpit said...

jongangnya aku!

MRM said...

Awww...that's a very beautiful writing on us, love ya to bits and pieces too! :)

3yearshousewife said...

Alah, ingatkan nak tunjuk something very intimate tadi...

Oyis said...

lia: tipah tertipu kah? keh keh keh. korg leee yg i maksud kan *hugs*

mirah: ambil jgn x ambil. saya mmg suka melayari blog2 org yg buat PhD jgk, amik feel and inspiration. if it can be of any help, i am very2 happy, sbb ada la jg manfaat nya sesama, x de lah mcm penulisan tiada berhaluan plak blog ni hehe

azza: i guess it's the same for everyone. PhD ni pon one small part of life's training. kalo x buat PhD pon, ibu2 di luar sana masih kena bg masa utk anak2, suami dan kerjaya. i just hope i can give the best that i can for my family and what i believe in, insya Allah

yatie: ho lah, tulih bra molek sket dok istilah. kalu tulih baju dale or coli ketat, lg beratttt heheh

arefighter: hehe. title je controversy, isi mellow2 je

sumpit: mana ada? aku rasa ok je? anyway, kalo ko rasa ye dulu2, then makna nya ur orthodentist has done what a great job la kan :) *smile*

MRM: it's an honest account :)

K As: nak tgk ke? kih kih kih