Wednesday, November 9, 2011

Flu Away!

Salam semua...


Hrp nya masih x terlambat nak ucap Slmt Hari Raya Aidil Adha, maaf zahir btn buat semua. Cerita byk diperam ni, tenaga dan fokus x de utk menulis.


Lama x jenguk blogworld. Sbb utama, keja mmg sibuk bersambung2, tp rasa mcm masa sgt2 pantas berlalu. Bila masuk winter biasa mcm tu, ilusi sket sbb hari cpt bertukar menjadi mlm (4.30 dah Maghrib dan gelap gulita).


Tambahan plak, aku tgh kena flu ni. Patut la bdn sakit2 sejak bbrp hari lps. Ingatkan gara2 berjaga mlm nak siapkan kerja hari tu. Or gigih memasak utk juadah raya haji bagai. Or tersalah posisi tido. Or sbb nak dtg bulan. Or tekun menaip sampai sengal2 otot bahu/blkg/leher (perahsan ngadap kerja lama2 la ni). Rupanya sore muscles and joint tu adalah onset of the flu oh.


Peliknya, kena flu, tp x leh tido. Padahal ubat flu adalah rehat. Camne nak baik cpt kalo mcm ni? Smlm sampai pkl 2 pg terkebil2 atas katil. Mula la pikir psl PhD, sempat kah aku siap? Cukupkah contribution? Kena x extend lg lps ni? Kalo dpt, cukup kah duit nak sara diri n keluarga? Sempat x nak viva apa semua? Kalo kena balik Msia and dtg viva semula, ada x duit? Lulus x viva? Melarat2 sampai graduation apa semua. Makin la x leh tido.


Dah mkn Panadol Extra pon mcm x jln. Badan asyik sejuk, wlaau dah pakai thermal socks and hoodies kat luar. Tp mkn lalu. Kjp2 mkn2. Kjp2 mkn. Nak ngadap keja x bole plak. Berdenyut2 kepala and berpinar mata. Ni pon dah berair2 mata and rasa terhuyung hayang jap. Better pen off dulu la kot. Terbersin2. Kang x larat nak amik Aisyah from nursery plak, lg 45 minit balik la dia. Syg betul tgk masa berlalu begitu saja, x bole nak buat apa2, sedangkan masa Aisyah kat school la patut pulun. Masa yg patut nya bole buat kerja tu terpaksa di spend bawah duvet sambil tgk rubbish show from the daytime tele.


OMG x berenti2 lg bersinn sejak taip paragraph di atas. Ok betul2 better pen off. It is freaking cold now. Around 10C at the mo but certainly feels like 5C. Winter is definitely here. X sompek den nak gi cucuk flu jab dah kena attack dulu. Ingatkan after 3 years badan aku immune sket, ghope nya, x de beza dgn mula2 dtg dulu heh


9 comments:

yatie chomeyl said...

aiyo dh sejuk dhe sano. sini hari ni tibo2 sejuk...baru la ore start pasang heater. harap2 ore x deme ko gapo la...kijo tgh bertimbun2 jugop ni huhuhu'

miSs inTerpReted said...

get well soon oyis.

and OMG! i am constantly thinking of what you are thinking with regards to the phd journey. Sempat ke tak habis? If tak habis, nak survive cemana kat sini? Sempat tak viva? Should I balik first and come back for viva? Will my contribution be significant enough?

haiyaa...how oyis??? when are u supposed to finish? lets be each others motivational coach!!!

Lia Sakinah said...

Get well soon noris...rehat cukup2 bila ada kesmpatan to gain fresher energy. Don't think too much ok...i'Allah semuanya akan dipermudahkan nti...

MRM said...

Tu la kan, conflict betul...kalau pulun gila2, usually akan end up sakit. Tak pulun, kerja tak siap plak. Hmmm, the best is to stick to the plan but standard la tu, lumrah manusia yang selalunya akan terbabas sikit (or byk, hehe) drp timeline tu.

Anyhow, you take good care of yourself yah, and get well soon!

azzamoro said...

get well soon oyis. i pun baru baik dr demam. seksa gile sakit time raye.

isabelle said...

4.30 dah maghrib???????
wah wah..best la kalo puasa time ni.

byk2 minum air suam ye.

sumpit said...

get well soon! Aku pon mkan buah hari2, nak avoid sakit....

are fighter said...

Get well soon dear~
Miss Aisyah's growth story..

mamaNoriz said...

how r u today?

hopefully makin elok yea dear..

cepat nye gelap sana ek?
4.30!!!

take care ;)